Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Emmy“ apdovanojimuose bus pagerbti geriausi televizijos atstovai

„Emmy“ apdovanojimai sekmadienį pagerbs geriausius ir ryškiausius televizijos atstovus, o didžiausia sėkmė prognozuojama kultiniam serialui „Šiogūnas“ (Shogun).
ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Tikimasi, kad Los Andželo centre vykstančioje iškilmingoje ceremonijoje epinis serialas apie kariaujančias dinastijas XVII amžiaus Japonijos karališkuosiuose dvaruose įeis į istoriją.

Didelio populiarumo sulaukęs serialas, jau nuo pirmųjų kadrų įtraukiantis į feodalinės Japonijos pasaulį, buvo nominuotas 25 „Emmy“ apdovanojimams ir yra daugiausiai nominacijų šiemet sulaukęs pretendentas į „Oskarų“ atitikmenis televizijos pasaulyje.

Prognozuojama, kad apdovanojimus atsiims ir kai kurie šio serialo aktoriai, įskaitant Hiroyuki Sanada (Hirojukį Sanadą).  

„Šiogūnas“ jau turi rekordiškai daug statulėlių – net 14 – iš praėjusio savaitgalio kūrybinių „Emmy“ ceremonijos, per kurią būna apdovanojami daugiausia užkulisiniai žmonės. 

Triumfuoti gali ir komedijų kategorijai priskiriamas serialas „Lokys“ (The Bear), kuriame pasakojama apie gyvenimą, netektį ir brangaus restorano Čikagoje valdymo išbandymus.

Ceremoniją, prasidėsiančią 17 val. vietos (pirmadienį 7 val. Lietuvos) laiku ves tėvo ir sūnaus aktorių duetas Eugene'as ir Danielis Levy (Judžinas ir Danielis Leviai). 

„Šiogūnas“ triumfuos? 

Draminis serialas „Šiogūnas“, adaptuotas pagal Jameso Clavello (Džeimso Klavelo) istorinį romaną, buvo nominuotas 25 „Emmy“ apdovanojimams.

Nors šį serialą prodiusuoja „Disney“ priklausantis FX kanalas ir jis nufilmuotas Kanadoje, jame vaidina japonų aktoriai, o dialogai subtitruoti, todėl tai tik antrasis ne anglų kalba rodomas serialas, pelnęs geriausios dramos nominaciją. Anksčiau tai yra pavykę prieš dvejus metus rodytam Pietų Korėjos „Kalmarų žaidimui“ (Squid Game).

Didžiausia išankstine „Emmy“ sėkme gali džiaugtis pagrindinius vaidmenis seriale sukūrę Anna Sawai (Ana Savai) ir H. Sanada.

Geriausiu antrojo plano aktoriumi pretenduoja tapti Tadanobu Asano (Tadanobus Asanas), atlikęs žiauraus valdovo Kashigi Yabushige (Kašigio Jabušidžės) vaidmenį.

Laimėjęs smulkesnėse kategorijose, „Šiogūnas“ jau aplenkė serialą „Sostų karai“ (Game of Thrones), kuris anksčiau triumfavo kaip didžiausios sėkmės sulaukęs visų laikų serialas.

Didžiausias jo varžovas šiemet yra „Netflix“ serialas apie britų karališkąją šeimą „Karūna“ (The Crown), kuris jau yra laimėjęs pagrindinį prizą. 

Paskutinis šio serialo sezonas sulaukė vangios kritikų reakcijos, tačiau Elizabeth Debicki (Elizabet Debiki), vaidinanti princesę Dianą, pretenduoja tapti geriausia antrojo plano aktore.

Komedijų kategorijoje – serialas, nagrinėjantis niūrias temas

Vienas iš karščiausių favoritų „Lokys“ ir jo gurmanai virėjai, kuriuos vaidina Jeremy Allenas White'as (Džeremis Alenas Vaitas) ir Ebonas Mossas-Bachrachas (Ebonas Mosas-Bakrakas), pretenduoja į pagrindinius apdovanojimus komedijų kategorijoje.

Įtemptas debiutinis serialo sezonas dominavo per praėjusius „Emmy“ apdovanojimus, o po dar sėkmingesnio antrojo sezono dabar jis pretenduoja susišluoti visus laurus. 

Serialas pelnė septynis apdovanojimus mažesnėse kategorijose, įskaitant geriausios kviestinės aktorės statulėlę „Oskaro“ laureatei Jamie Lee Curtis (Džeimi Li Kertis).

Keista, kad „Lokys“ pateko į komedijų kategorijas, nes jame nagrinėjamos tokios opios problemos kaip sielvartas ir priklausomybė. 

Jis varžosi su serialu „Gudrybės“ (Hacks), kuriame vaidmenis atliko aktorės Jean Smart (Džin Smart) ir Hannah Einbinder (Hana Einbinder). 

Tikra istorija?

Tarp kitų garsių pretendentų – vienas sėkmingiausių šių metų „Netflix“ produktų – serialas „Elniukas“ (Baby Reindeer), adaptuotas pagal škotų komiko Richardo Gaddo (Ričardo Gado) istoriją apie seksualinę prievartą. 

Šis serialas daugelio dėmesį patraukė dėl to, kad buvo reklamuojamas kaip tikra istorija – už šį teiginį transliuotojas gavo 170 mln. JAV dolerių (153 mln. eurų) ieškinį iš britės, teigiančios, kad ji yra vaizduojamos persekiotojos prototipas. 

„Elniukas“ pretenduoja tapti geriausiu miniserialu, o jo kūrėjas R. Gaddas varžysis su Andrew Scottu (Endriumi Skotu) iš serialo „Riplis“ (Ripley) ir Jonu Hammu (Džonu Hemu) iš serialo „Fargo“ (Fargo) geriausio aktoriaus kategorijoje. 

Miniserialų, kurie turi tik vieną sezoną, kategorijoje, kaip ir kasmet, yra daug garsiausių Holivudo žvaigždžių. 

Jodie Foster (Džodi Foster) pretenduoja tapti geriausia aktore už Aliaskos policininkės vaidmenį miniseriale iš HBO katalogo „Tikras detektyvas. Naktinė šalis“ (True Detective: Night Country) kartu su „Oskaro“ laureate Brie Larson (Bri Larson), vaidinančią novatorę chemikę „Chemijos pamokose“ (Lessons in Chemistry).

76-oji „Emmy“ apdovanojimų ceremonija bus antroji, vyksianti 2024 metais, nes praėjusių metų ceremonija dėl Holivudo streikų buvo nukelta į sausio mėnesį.

Joje bus pagerbti televizijos serialai, kurie buvo parodyti nuo 2023 metų birželio iki 2024 metų gegužės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas