Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Enerhoatom“: rusų kariuomenė pagrobė Zaporižios AE generalinio direktoriaus pavaduotoją

Ukrainiečių branduolinės energetikos agentūra „Enerhoatom“ antradienį apkaltino Rusijos karines pajėgas aukšto rango Zaporižios atominės elektrinės pareigūno pagrobimu.
Valerijus Martyniukas
Valerijus Martyniukas / „Enerhoatom“ nuotr.

„Enerhoatom“ susirašinėjimo platformoje „Telegram“ paskelbė, kad Zaporižios AE generalinio direktoriaus pavaduotojas žmogiškųjų išteklių reikalams Valerijus Martyniukas buvo pagrobtas. Teigiama, kad „jie laiko jį nežinomoje vietoje ir tikriausiai naudoja kankinimo ir bauginimo metodus“.

„Enerhoatom“ taip pat paragino Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovą Rafaelį Grossi, kuris vieši Rusijoje, užtikrinti V.Martyniuko paleidimą.

Rusija kontroliuoja Zaporižios AE, bet ji yra eksploatuojama Ukrainos darbuotojų.

Ši elektrinė jau ne vieną savaitę yra geopolitinės įtampos centre. Maskva ir Kyjivas kaltina vienas kitą šios elektrinės apšaudymais, kurie sukėlė nuogąstavimų, kad gali įvykti branduolinė katastrofa.

Anksčiau šį mėnesį Ukrainos valdžia pranešė, kad Rusijos pajėgos sulaikė Zaporižios AE generalinį direktorių Ihorį Murašovą.

Teigiama, kad I.Murašovo automobilis buvo sustabdytas, vyras buvo išlaipintas ir „užrištomis akimis išvežtas nežinoma kryptimi“.

R.Grossi praėjusią savaitę pranešė, kad I.Murašovas buvo paleistas po kelių dienų, tačiau skelbta, kad jis savo pareigų nebeeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas