Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES: dar ne vėlu užkirsti kelią nevaldomai klimato kaitai

Vis dar yra laiko užkirsti kelią „nevaldomai klimato kaitai“, tačiau tik su sąlyga, kad pasaulis laikysis nulinio anglies dioksido išskyrimo politikos, pirmadienį pareiškė už kovą su klimato kaita atsakingas Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas.
Gaisrai Graikijoje
Gaisrai Graikijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dar ne vėlu sustabdyti bangą ir užkirsti kelią nevaldomai klimato kaitai, tačiau tik tuo atveju, jei dabar veiksime ryžtingai ir visi drauge“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Fransas Timmermansas, kai pirmadienį buvo paskelbta nerimą kelianti Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (IPCC) ataskaita.

Jis pabrėžė, kad Europos Sąjunga siūlo praėjusį mėnesį pristatytą išsamų klimato planą, kuriuo siekiama atsisakyti iškastinio kuro ir iki 2050 metų pasiekti neutralumą klimato atžvilgiu.

„Tačiau tai pasaulinė krizė: siekiant neperžengti 1,5 Celsijaus laipsnio atšilimo ribos būtinas anglies dvideginio poveikio neutralizavimas visame pasaulyje ir spartesnis politikos, reikalingos šiam tikslui pasiekti, įgyvendinimas. COP26 pasaulis turi ištarti: Gana!“ – rašė F.Timmermansas tviteryje, turėdamas galvoje lapkritį Glazge vyksiančią JT Klimato kaitos konferenciją.

„IPCC klimato ataskaita rodo būtinybę kuo skubiau imtis veiksmų klimato krizei spręsti“, – pridūrė jis.

IPCC ataskaitoje daroma išvada, kad 1,5 Celsijaus laipsnio atšilimo riba, nustatyta Paryžiaus klimato sutartimi, bus viršyta jau maždaug 2030 metais – dešimtmečiu anksčiau, negu buvo prognozuota vos prieš trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas