Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES diplomatijos vadovas: Bendrija „šią popietę“ paskelbs sankcijų Rusijai

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai antradienį paskelbs sankcijų Rusijai dėl jos sprendimo pripažinti dviejų separatistinių darinių Ukrainos rytuose nepriklausomybę ir pasiųsti į jų teritoriją daugiau savo karių, paskelbė bloko užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.
Josepas Borrellis
Josepas Borrellis / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, mūsų atsakas bus sankcijų forma; dėl jų masto nuspręs ministrai... Esu tikras, kad bus vieningas sprendimas“, – Paryžiuje reporteriams sakė J.Borrellis.

Jis pridūrė, kad sprendimo tikisi „šią popietę“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį vakare paskelbė, kad Maskva pripažįsta Ukrainos rytuose įsitvirtinusių prorusiškų separatistų įkurtų „liaudies respublikų“ nepriklausomybę.

Savo kalboje V.Putinas pareiškė, kad dokumentus pasirašys artimiausiu metu. Iš karto po jo kalbos buvo parodyta, kad V.Putinas Kremliuje pasirašo pripažinimo dokumentus su separatistinių Donecko ir Luhansko liaudies respublikų lyderiais Denisu Pušilinu ir Leonidu Pasečniku. Separatistinių respublikų lyderiai V.Putino pripažinti jų suverenitetą paprašė pirmadienio rytą.

V.Putinas taip pat pareikalavo, kad Ukraina nutrauktų ugnį Donbase, priešingu atveju pagrasino, kad visa atsakomybė teks Kijevui. Ukraina tvirtina, kad apšaudymus rengia separatistai, o vyriausybinės pajėgos atsako tik tuomet, kai kyla pavojus karių ir civilių gyvybėms.

V.Putinas taip pat nurodė pasiųsti Rusijos karius į separatistų kontroliuojamą Donbasą, kol nebus sudarytos pripažintų respublikų sutartys su Rusijos Gynybos ministerija. Pasak UNIAN, Rusijos kariuomenė tariamai siunčiama „palaikyti taiką“.

Kol kas nėra patvirtintų pranešimų, kad Rusijos kariai jau įžengė į separatistų kontroliuojamas teritorijas.

Maskva nepateikė daugiau detalių ar karių dislokavimo Rytų Ukrainoje datos. Dekretuose tik nurodoma, kad jie „įsigalioja nuo pasirašymo dienos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas