Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES diplomatijos vadovas po smūgio mokyklai Gazos Ruože ragina nutraukti „beprotybę“

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) šeštadienį paragino rasti politinį sprendimą, kad būtų nutraukta „beprotybė“ Gazos Ruože po to, kai „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio smūgį vienai mokyklai žuvo 30 žmonių.
Ramadan Abed / REUTERS
Ramadan Abed / REUTERS

„Ugnies nutraukimas turi įvykti dabar. Turi būti laikomasi tarptautinės humanitarinės teisės. Humanitarinė pagalba civiliams gyventojams turi būti teikiama plačiu mastu. Tik politinis sprendimas padės užbaigti šią beprotybę“, – parašė J. Borrellis socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“).

Kitoje žinutėje jis parašė: „Dar vienas išpuolis prieš mokyklą, naudojamą kaip prieglauda šalies viduje perkeltiesiems asmenims Kan Junise ... Tuo pat metu jau ir taip labai pažeidžiamų gyventojų prašoma vis iš naujo persikelti, ir pabaigos nematyti.“

Izraelio kariuomenė nurodė, kad taikėsi į „Hamas“ vadavietę, kur buvo laikomos ginklų atsargos ir planuojami išpuoliai.

Nuo liepos 6 dienos tai buvo mažiausiai aštuntas kartas, kai buvo smogta mokyklai, ir per tuos smūgius, remiantis palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos ir vienos ligoninės šaltinio pateiktais duomenimis, žuvo daugiau kaip 100 žmonių.

Per karą, kurį įžiebė „Hamas“ spalio 7-osios išpuolis, dauguma iš 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų bent kartą buvo priversti palikti savo namus, daugelis jų rado prieglobstį mokyklų pastatuose, įskaitant ir tą, kuriam buvo smogta šeštadienį.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį taip pat pranešė, kad per daugiau nei devynis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 39 258 žmonės.

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąsias 48 valandas žuvo 83 žmonės, ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeisti mažiausiai 90 589 žmonės.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 111 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 39, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas