Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 01 /14:43

ES: „gyvybiškai svarbu“, kad Honkonge būtų gerbiamos pagrindinės laisvės

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis trečiadienį paragino užtikrinti, kad Honkonge ir toliau būtų gerbiamos pagrindinės teisės, miesto policijai suėmus pirmuosius įtariamuosius pagal Kinijos parengtą naująjį nacionalinio saugumo įstatymą.

„Europos Sąjunga mano, kad gyvybiškai svarbu visapusiškai ginti esamas Honkongo gyventojų teises bei laisves“, – Briuselio pareiškime cituojamas J.Borrellis.

„Rimtas autonomijos pažeidimas“

Jungtinė Karalystė trečiadienį pareiškė, kad naujasis Pekino saugumo įstatymas Honkongui yra „rimtas“ jo autonomijos pažeidimas.

VIDEO: Nepaisydami draudimų, į gatves Kinijoje išėjo tūkstančiai protestuotojų – policija pradėjo areštus

„Tai yra rimtas Honkongo autonomijos pažeidimas ir tiesioginė grėsmė jo žmonių laisvėms, todėl, deja, turiu pasakyti, kad tai yra aiškus ir rimtas bendros deklaracijos – sutarties tarp Jungtinės Karalystės ir Kinijos – pažeidimas ", – pareiškė JK diplomatijos vadovas Dominicas Raabas.

Pekinas įsipareigojo laikytis principo „viena šalis, dvi sistemos“ prieš JK 1997 metais grąžinant Kinijai teritoriją, kuri iki tol buvo britų kolonija. Centrinė vyriausybė leido Honkonge iki 2047 metų išlaikyti tam tikras laisves ir dalinę autonomiją, įskaitant teisėkūros ir teisimų nepriklausomybę bei žodžio laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas