Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES: lyderiai BRICS viršūnių susitikime turi liepti V. Putinui nutraukti karą Ukrainoje

Europos Sąjunga (ES) trečiadienį paragino BRICS grupės viršūnių susitikime Rusijoje dalyvaujančius pasaulio lyderius pasakyti prezidentui Vladmirui Putinui, kad jis turi nedelsiant nutraukti karą Ukrainoje. 
Vladimiras Putinas BRICS grupės viršūnių susitikime / ALEXANDER NEMENOV / via REUTERS
Vladimiras Putinas BRICS grupės viršūnių susitikime / ALEXANDER NEMENOV / via REUTERS

V. Putinas Rusijoje priima apie 20 pasaulio lyderių. Į BRICS viršūnių susitikimą Kazanėje atvyko Kinijos, Indijos, Turkijos, Irano vadovai bei Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas

Tai yra didžiausias diplomatinis susitikimas Rusijoje nuo 2022-ųjų, kai V. Putinas įsakė įvesti karius į Ukrainą, ir juo siekiama parodyti, kad Maskva įveikė Vakarų šalių bandymus ją izoliuoti.

„Tikime, kad visi aukščiausiojo lygio susitikimo Kazanėje dalyviai pasinaudos šiuo renginiu ir dar kartą paragins V. Putiną nedelsiant nutraukti karą prieš Ukrainos žmones“, – sakė ES atstovas Peteris Stano (Pėteris Stanas).

V. Putinas, kuriam Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) Hagoje yra išdavęs arešto orderį, viršūnių susitikime pareiškė, kad vyksta negrįžtamas „daugiapolės pasaulio tvarkos“ formavimas.

Jis taip pat palankiai įvertino BRICS lyderių pasiūlymus tarpininkauti derybose su Ukraina ir pasakė jiems, kad Maskvos pajėgos žengia į priekį mūšio lauke, teigė V. Putino atstovas spaudai.

P. Stano spaudos konferencijoje pažymėjo, kad visi vadovai „gali laisvai keliauti, kur nori“.

Tačiau jis priminė Turkijai, kuri, nepaisant to, kad derybos dėl jos stojimo į Bendriją atsidūrusios aklavietėje, ji tebėra šalis kandidatė, o ES laikosi pozicijos „kuo labiau izoliuoti Rusiją tarptautiniu mastu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento