Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES lyderiai sveikina K. Starmerį su pergale JK rinkimuose

Europos Sąjungos lyderiai penktadienį pasveikino Keirą Starmerį (Kirą Starmerį) su leiboristų pergale rinkimuose Jungtinėje Karalystėje, o Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) pavadino ją istorine.
Yui Mok / ZUMAPRESS.com
Yui Mok / ZUMAPRESS.com

„Laukiu, kol galėsime pradėti bendradarbiavimą su jumis ir jūsų vyriausybe šiame naujame Jungtinės Karalystės cikle“, – rašė Ch. Michelis socialiniame tinkle „X“.

„ES ir Britanija yra labai svarbios partnerės, bendradarbiaujančios visose mūsų piliečiams svarbiose srityse“, – minėjo jis.

Jis pridūrė, kad susitiks su K. Starmeriu liepos 18-ąją Britanijoje vyksiančiame Europos politinės bendrijos aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame „aptarsime bendrus iššūkius, įskaitant stabilumą, saugumą, energetiką ir migraciją“.

Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola (Roberta Mecola) taip pat nusiuntė sveikinimą K. Starmeriui socialiniame tinkle „X“.

„Mūsų, kaip sąjungininkų ir partnerių, bendras interesas – toliau glaudžiai bendradarbiauti“, – rašė ji apie Britaniją, prieš ketverius metus iš bloko pasitraukusią valstybę.

Estijos premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas), kuri turėtų tapti kita ES užsienio politikos vadove, prisidėjo prie sveikinimų ir pabrėžė „Jungtinės Karalystės įsipareigojimą mūsų bendram saugumui“.

Leiboristai ketvirtadienį vykusiuose parlamento rinkimuose iškovojo triuškinamą pergalę, todėl K. Starmeris turėtų tapti naujuoju ministru pirmininku.

Balsavimo rezultatai parodė, kad Britanija suka į kairę, kai tuo metu nemažai ES šalių po rinkimų pasuko į dešinę.

K. Starmeris pažadėjo, kad megs glaudesnius ryšius su ES, tačiau neatšauks „Brexito“.

Analitikai teigia, kad Briuselis labai palankiai vertina jo atėjimą į valdžią, nes mano, kad tai gali paskatinti pragmatiškesnį ir konstruktyvesnį dialogą su Londonu po daugelį metų trukusių neretai sudėtingų santykių su konservatoriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas