Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija ruošiasi iškelti Baltarusijos klausimą JT Saugumo Taryboje

Estijos diplomatijos vadovė Eva-Maria Liimets penktadienį pranešė, kad šalies Užsienio reikalų ministerija ruošiasi kelti Baltarusijos klausimą JT Saugumo Taryboje.
Jungtinių Tautų Saugumo Taryba
Jungtinių Tautų Saugumo Taryba / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Laukiame tinkamo momento pradėti naujas atviras diskusijas dėl Baltarusijos JT Saugumo Taryboje. Dar nenusprendėme, kada tai padarysime. Tikėtinas laikotarpis yra rugsėjo ar spalio mėnuo. Diskusija Saugumo Taryboje tikrai įvyks“, – dienraščio „Postimees“ tinklalaidei sakė ministrė.

Penktadienį Estijos, Latvijos ir Lietuvos premjerai surengė susitikimą nuotoliniu būdu. Pasak E.M.Liimets, pagrindinis klausimas buvo į Lietuvą per sieną su Baltarusija plūstantys migrantai; kalbėta, kaip Baltijos valstybės gali padėti Lietuvai įveikti šią problemą.

Taip pat buvo aptarta, „kaip Europos Sąjunga, įskaitant Europos Komisiją, gali bendrai prisidėti prie Partnerystės ir bendradarbiavimo susitarimo (PCA) su Iraku veikimo. Vienas iš šio susitarimo elementų yra nelegalių migrantų readmisija“, sakė užsienio reikalų ministrė.

Antras klausimas, kurį aptarė premjerai, buvo spaudimas Irakui, kad jis sustabdytų skrydžius iš Irako į Baltarusiją.

„Taip pat malonu pastebėti, kad nuo šiandien bendrovė „Iraqi Airways“ 10 dienų sustabdė savo skrydžius į Minską.

Šiuos skrydžius dar galime pamatyti skrydžių tvarkaraštyje, tačiau sakoma, kad iš Irako į Minską atvykstantys lėktuvai yra tušti. Tęsiant skrydžius, pirmiausia, siekiama, kad vis tiek būtų įmanoma skristi iš Minsko į Iraką“, – nurodė E.M.Liimets.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas