Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 18 /20:18

Estijos parlamente prisaikdinta nauja Kajos Kallas vyriausybė

Estijos parlamente pirmadienį buvo prisaikdinta nauja Kajos Kallas vyriausybė.
Naujoji Estijos vyriausybė
Naujoji Estijos vyriausybė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Estija Kaja Kallas

Prieš prisaikdinimą prezidentas Alaras Karis oficialiai paskyrė naują vyriausybę, sudarytą iš centristinės Reformų partijos, dešiniosios partijos „Isamaa“ („Tėvynė“) ir Socialdemokratų partijos (SDE).

„Saugumo krizė. Energetikos krizė. Infliacijos krizė. COVID-19 krizė. Pabėgėlių krizė. Tai Estijos rūpesčiai – visos Europos rūpesčiai“, – naujam ministrų kabinetui sakė prezidentas.

„Už jų sprendimą esate atsakingi jūs“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį premjerės K.Kallas valdančioji koalicija subyrėjo po jos Reformų partijos ir kairiojo sparno Centro partijos ginčų dėl išlaidų ir švietimo įstatymo projekto.

Per beveik tris dešimtmečius nuo tada, kai Estija išsivadavo iš žlungančios Sovietų Sąjungos, Centro ir Reformų partijos valdė šalį pakaitomis.

Pašalinus Centro partiją iš vyriausybės, K.Kallas vedė derybas dėl naujo ministrų kabineto, ragindama siekti vienybės saugumo klausimais, susijusiais su kaimynine Rusija.

Rusijos invazija į Ukrainą sukrėtė Estiją ir kitas Baltijos šalis bei privertė nerimauti, kad jos gali būti kitos.

Galiausiai K.Kallas pasiekė koalicinį susitarimą su „Isamaa“ ir SDE.

Naujoje K.Kallas vyriausybėje centristinei Reformų partijai atstovaus gynybos ministras Hanno Pevkuras, kaimo reikalų ministras Urmas Kruuse, finansų ministrė Keit Pentus-Rosimannus ir socialinės apsaugos ministrė Signe Riisalo.

„Isamaa“ deleguoti vyriausybės nariai yra verslo ir informacinių technologijų ministras Kristjanas Jarvanas, švietimo ir mokslo ministras Tonis Lukas, teisingumo ministrė Lea Danilson-Jerg, viešojo administravimo ministrė Riina Solman ir užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu.

Estijos socialdemokratų partijai vyriausybėje atstovaus aplinkos ministras Madis Kallas, kultūros ministrė Piret Hartmann, ekonomikos ir ryšių ministrė Riina Sikkut, vidaus reikalų ministras Lauri Laanemetsas bei sveikatos apsaugos ir darbo ministras Peepas Petersonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas