Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 23 /11:45

Estijos parlamente prisiekė nauja vyriausybė

Estijos parlamente antradienį prisiekė nauja vyriausybė, vadovaujama Kristeno Michalo iš Reformų partijos.
Jens Kalaene / dpa/picture-alliance
Jens Kalaene / dpa/picture-alliance
Temos: 1 Estija

Vyriausybės nariai prisaikdinti per neeilinį Rygikogo posėdį. Ministras pirmininkas K. Michalas priesaiką davė žodžiu, o vyriausybės nariai vėliau pasirašė jos tekstą.

Prisiekusi vyriausybė, sudaryta iš tų pačių partijų kaip ir ankstesnioji, pradeda darbą. Ją sudarančios partijos parlamente turi didelę daugumą.

Estijos prezidentas Alaras Karis pirmadienį popiet patvirtino naująjį šalies ministrų kabinetą. Rygikogas anksčiau pirmadienį suteikė 49-erių K. Michalui įgaliojimus formuoti vyriausybę: už tai nubalsavo 64 parlamentarai, prieš buvo 27 parlamento nariai.

„Džiaugiuosi, kad nuo Kajos Kallas (Kajos Kalas) atsistatydinimo iki Kristeno Michalo vadovaujamos vyriausybės paskyrimo praėjo tik viena savaitė“, – pirmadienį sakė prezidentas.

K. Kallas, premjero poste dirbusi pusketvirtų metų, atsistatydino, nes buvo nominuota į Europos Sąjungos vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai postą.

Naujoje vyriausybėje Reformų partijai atiteko premjero, finansų, klimato, gynybos, socialinės apsaugos, kultūros bei ekonomikos ir pramonės ministrų portfeliai.

Premjero postą užima buvęs klimato ministras K. Michalas, Finansų ministerijai vadovaus Jurgenas Ligi (Jurgenas Ligis), prie Klimato ministerijos vairo stoja Yoko Alender (Joko Alender), Gynybos ministerijai toliau vadovaus Hanno Pevkuras (Hanas Pevkuras), Socialinės apsaugos – Signe Riisalo (Signė Rysalo), Kultūros – Heidy Purga (Heidi Purga), o ekonomikos ir pramonės klausimais rūpinsis Erkki Keldo (Erkis Keldas).

„Estija 200“ vyriausybėje turi užsienio reikalų, švietimo ir mokslo bei teisingumo ir skaitmeninių technologijų ministrų portfelius. 

Margusas Tsahkna (Margusas Cahkna) toliau dirbs URM vadovu, Kristina Kallas (Kristina Kalas) liko prie Švietimo ir mokslo ministerijos vairo, o Liisa-Ly Pakosta (Lysa Li Pakosta) taps teisingumo ir skaitmeninių technologijų ministre. 

Socialdemokratams atiteko vidaus reikalų, sveikatos apsaugos, regionų plėtros ir žemės ūkio bei infrastruktūros ministrų portfeliai.

Lauri Laanemetsas (Lauris Lenemetsas) toliau vadovaus VRM, Riina Sikkut (Ryna Sikut) – Sveikatos apsaugos ministerijai, Piret Hartman toliau rūpinsis regionų plėtra ir žemės ūkiu, o Vladimirui Svetui atiteko infrastruktūros ministro kėdė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas