Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Etiopijoje praėjusią savaitę per ataką žuvo daugiau kaip 150 žmonių

Neramioje vakarų Etiopijos dalyje ginkluoti asmenys nužudė per 150 žmonių per rugpjūčio 18 dieną įvykdytą išpuolį, išprovokavusį aukų pareikalavusius atsakomuosius veiksmus, ketvirtadienį pranešė Etiopijos žmogaus teisių komisija (EHRC).
Etiopijos kariai
Etiopijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rajono gyventojai ir kiti asmenys komisijai pranešė, kad ginkluoti užpuolikai nužudė daugiau kaip 150 žmonių“, – nurodoma valstybės remiamos, bet nepriklausomos komisijos pareiškime.

Rugpjūčio 18-osios išpuolis buvo surengtas po to, kai saugumo pajėgos pasitraukė iš dalies Oromijos – neramaus regiono Etiopijos vakaruose, pažymėjo EHRC.

Liudininkai Komisijai pranešė, kad ginkluoti užpuolikai siejami su Oromų išvadavimo armija (OLA) – ginkluota grupuote, kaltinama dėl smurto Etiopijoje vakaruose ir pietuose.

Žudynės privertė gyventojus, daugiausia moteris ir vaikus, bėgti į kaimyninius rajonus, taip pat išprovokavo „atsakomuosius išpuolius etniniu pagrindu“, pareikalavusius dar daugiau nei 60 žmonių gyvybių, pažymėjo EHRC.

OLA, kaip manoma, turinti kelis tūkstančius narių, yra atsiskyrusi nuo Oromo išvadavimo fronto (OLF) – daugelį metų tremtyje dirbusios opozicinės partijos, kuriai buvo leista sugrįžti į Etiopiją, 2018 metais pareigas pradėjus eiti ministrui pirmininkui Abiy Ahmedui.

Jo vyriausybė kaltina OLA dėl virtinės pastarojo meto žudynių, kurių taikiniu tapo etniniai amharai – antroji pagal dydį šalies gyventojų grupė. Patys kovotojai neigia atsakomybę už tuos išpuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento