Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europarlamento posėdyje užlojo šuo: ar tikrai tai buvo reakcija į Ursulą von der Leyen

Garsus šuns lojimas iškart po Europos Komisijos (EK) pirmininkės Ursulos von der Leyen kalbos Europarlamento posėdyje sulaukė politikų juoko ir internautų pašaipų. Šie ėmė aiškinti, esą taip buvo išreikštas požiūris į vienos svarbiausių Europos Sąjungos (ES) institucijų vadovę. Iš tiesų tai tebuvo šuns palydovo balsas, kurį per įjungtus mikrofonus išgirdo visi.
Šuo vedlys
Šuo vedlys / „Scanpix“ nuotr.

Reakcija į EK pirmininkę?

Apie šį incidentą pranešė ir vienas socialinio tinklo „Facebook“ vartotojas iš Lietuvos.

„Europarlamente – subtili užuomina apie požiūrį į Uršulę ir tai, ką ji kalba“, – pakomentavo jis, pavartodamas lietuvišką politikės vardo versiją.

Vyras dar paaiškino: „U.von der Leyen baigė savo kalbą Europos Parlamente (EP), skambant šunų lojimui.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Neregį atlydėjusio šuns lojimas sukėlė politikų juoką, o internautai aiškina, esą taip buvo išreikšta reakcija į Ursulą von der Leyen
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Neregį atlydėjusio šuns lojimas sukėlė politikų juoką, o internautai aiškina, esą taip buvo išreikšta reakcija į Ursulą von der Leyen

Po jos paskutinės frazės: „Tegyvuoja Europa!“ iš garsiakalbių pasigirdo šuns lojimas, kuris sukėlė nuostabą ir deputatų juoką.“

Internautas pasidalijo ir pusės minutės trukmės įrašu, kuriame užfiksuotas visas įvykis.

Lojo šuo pagalbininkas

Toks daug juoko sukėlęs incidentas EP posėdyje tikrai buvo, bet jo aplinkybes internautas interpretavo klaidingai.

Informacijos apie jį nesunku rasti internete pagal raktažodžius anglų kalba „Ursula von der Leyen šuo“.

Gruodžio 13-ąją U.von der Leyen sakė kalbą iš tribūnos į plenarinį posėdį Strasbūre susirinkusiems politikams. Ji apibendrino 6 mėnesius užtrukusį Ispanijos pirmininkavimą ES Tarybai.

Baigdama savo kalbą EK vadovė pabrėžė, kad Europa yra stipri, kai būna vieninga. „Tegyvuoja Europa!“ – šypsodamasi ištarė ji, užvertė savo aplanką ir pasuko iš tribūnos savo vietos salėje link.

Sulig pirmais U.von der Leyen žingsniais iš garsiakalbių pasigirdo šuns lojimas. Porą akimirkų jį užgožė negausiai susirinkusių europarlamentarų plojimai, bet netrukus jie nustebę ėmė žvilgčioti aplink. Sukluso ir EK vadovė – sustojusi prie kėdės ji neskubėjo atsisėsti, bet dairėsi ieškodama garso šaltinio.

Salėje kilo bruzdesys. EP vadovė Roberta Metsola, tuo metu kaip tik pirmininkavusi posėdžiui, ėmė kikenti. Kaip tik šiuo kadru baigėsi lietuvio paskelbtas vaizdo įrašas.

Bet iš R.Metsolos reakcijos galima suprasti, kad šuns lojimas nereiškė nieko blogo. Kiek surimtėjusi ji paaiškino, kad tai buvo šuns pagalbininko balsas.

Tai galima išgirsti kituose vaizdo įrašuose, kurie buvo paskelbti socialiniuose tinkluose (čia, čia)

Vėliau buvo paskelbta, kad šuo į posėdį atlydėjo neregintį žmogų.

Premjerą vadina „šunimi Pedro“

Šuns lojimas posėdyje sukėlė ne tik komišką, bet ir nepatogią situaciją. Mat jame dalyvavo Ispanijos premjeras, šalies socialistų lyderis Pedro Sanchezas, oponentų nuo seno juokais vadinamas Perro Sanxe – „šunimi Sanchezu“.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip pat P.Sanchezas, pasigirdus lojimui, taip pat kikena.

„Zuma press“/„Scanpix“/Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas
„Zuma press“/„Scanpix“/Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas

Po U.von der Leyen kalbėjęs didžiausios EP Europos liaudies partijos (EPP) frakcijos vadovas vokietis Manfredas Weberis situaciją bandė sušvelninti pajuokavęs, kad politikė posėdyje sulaukė dar vieno rėmėjo.

15min verdiktas: trūksta konteksto. EP posėdyje po U.von der Leyen kalbos tikrai ėmė loti šuo, bet ne reaguodamas į EK pirmininkę. Keturkojis į posėdį atlydėjo neregį.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas