Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje suimta daugiau nei 100 asmenų, įtariamų žmonių kontrabanda

Europos šalių policija suėmė 103 įtariamuosius, susijusius su žmonių kontrabandos tinklu, veikusiu 10-yje Europos šalių, trečiadienį pranešė Europos policijos biuras (Europolas).
Antrankiai
Antrankiai / 123rf.com

„Suimtieji asmenys yra įtariami dėl slaptos didelio skaičiaus nelegalių migrantų kontrabandos į Europos Sąjungą ir jos viduje“, – pranešė Europolas, kurio būstinė yra Hagoje, šią operaciją pavadinęs viena didžiausių – joje dalyvavo 1200 pareigūnų.

Gauja gabeno migrantus iš smurto draskomų šalių – Afganistano, Irako, Pakistano ir Sirijos – dažniausiai per Turkiją ir vakarų Balkanus, nurodo Europolas.

„Dažnai jie buvo vežami nežmoniškomis ir pavojingomis sąlygomis – mažose slaptose ertmėse po autobusų ar sunkvežimių grindimis, prekiniais vagonais ar laiveliais“, – pažymi agentūra.

Europolui padedant antradienio rytą vietiniai policininkai surengė virtinę areštų Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Turkijoje ir Kosove.

Kratos atliktos 117 namų; konfiskuota daugybė mobilaus ryšio telefonų, nešiojamųjų kompiuterių, banko operacijų išrašų, taip pat pusautomatis šautuvas su daugybe šovinių bei 176 tūks. 500 eurų grynaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai