Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos laivyno misija Persijos įlankoje būtų „provokacinė“, sako Iranas

Iranas sekmadienį „provokaciniu“ pavadino Jungtinės Karalystės pasiūlymą organizuoti europinę laivyno misiją ir lydėti tanklaivius Persijos įlankoje, augant įtampai dėl laivų sulaikymų.
Tanklaivis „Stena Impero“
Tanklaivis „Stena Impero“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Girdėjome, kad jie ketina siųsti Europos laivyną į Persijos įlanką, kas, žinoma, siunčia priešišką žinią, yra provokacija ir padidins įtampą“, – sakė Irano vyriausybės atstovas Ali Rabiei, kurį cituoja naujienų agentūra ISNA.

JK pirmadienį pranešė planuojanti organizuoti europinę misiją užtikrinti laivybos Persijos įlankoje saugumą, reaguojant į Irano įvykdytą su Britanijos vėliava plaukiojančio tanklaivio sulaikymą liepos 19 dieną.

Tanklaivis „Stena Impero“ buvo perimtas praėjus dviem savaitėms po to, kai britų pareigūnai sulaikė Irano tanklaivį „Grace 1“ prie Gibraltaro krantų, įtariant, kad laivas pažeidė Europos Sąjungos Sirijai taikomas sankcijas.

Minėtas Irano vyriausybės atstovas sekmadienį taip pat pareiškė, kad Iranas mano, jog saugumas naftos turtingoje Persijos įlankoje turi būti užtikrinamas regiono šalių.

„Mes esame didžiausias laivybos saugumo užtikrinimo veikėjas Persijos įlankoje“, – nurodė A. Rabiei.

Nuo šių metų gegužės Persijos įlankoje įvykdyta keletas išpuolių prieš tanklaivius, todėl Jungtinės Valstijos padidino savo karinį buvimą, reaguodamos į tai, ką vadina „tikėtina grėsme“ iš Irano pusės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas