Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos policija išardė moterų prekyba užsiėmusią suomių vadovaujamą grupuotę

Europos policijos pareigūnai suėmė šešis asmenis, kaip įtariama, priklausančius suomių vadovaujamai prekyba moterimis užsiimančiai grupuotei, ir konfiskavo beveik 3 mln. eurų jos turto keturiose šalyse, trečiadienį pranešė tarnybos. 
Europolo būstinė Hagoje
Europolo būstinė Hagoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per operaciją kodiniu pavadinimu „Webmaster“ taip pat buvo uždaryta 16 interneto svetainių, kuriose buvo reklamuojamos seksualinės paslaugos, ir suimtas įtariamas grupuotės vadas, gyvenęs Marbeljoje Ispanijoje, pranešė Europos policijos agentūra Europolas.

Dar du įtariamieji buvo suimti Ispanijoje, o likusieji – Maltoje, Rumunijoje ir Suomijoje.

„Įtariamas nusikalstamos grupuotės lyderis vykdė nusikalstamą veiką mažiausiai 15 šalių“, – nurodė Hagoje įsikūręs Europolas, koordinavęs šią operaciją drauge su Europos teisinio bendradarbiavimo institucija „Eurojust“.

„Pasinaudodamas tarpininkais iš nusikalstamos veiklos gaunamas lėšas jis nukreipdavo į tarptautines daugiavaliutes bankų sąskaitas“, taip pat naudojosi nedideliu kiekiu kripto valiutos, nurodoma pranešime.

Dauguma seksualinėms paslaugoms parduodamų moterų buvo iš Nigerijos. Jos dirbo prostitutėmis Suomijoje ir Švedijoje, sakoma atskirame „Eurojust“ pranešime.

Policijos pareigūnai areštavo įtariamųjų bankų sąskaitas 12 šalių ir teritorijų, įskaitant Honkongą, o taip pat konfiskavo jų prabangius automobilius, juvelyrinius dirbinius ir maždaug 30 tūkst. eurų grynaisiais, skelbia Europolas.

Ispanijos pareigūnai tyrimą dėl šios grupuotės pradėjo prieš tris metus. Pranešama, kad nuo 2010 metų ji nusikalstamu būdu užsidirbo maždaug 40 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas