Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinuose sudužus lėktuvui žuvo 2 žmonės, kitas lėktuvas su 6 žmonėmis dingo

Filipinuose trečiadienį sudužus oro pajėgų lėktuvui, žuvo du jame buvę žmonės, be to, šalyje toliau ieškoma dingusio privataus lėktuvo, kuriuo skrido šeši asmenys.
Gelbėtojų komanda nelaimės vietoje
Gelbėtojų komanda nelaimės vietoje / „AFP“/„Scanpix“

Filipinų oro pajėgų lėktuvas SF-260, kuris iš Kavitės oro uosto, esančio į pietus nuo Manilos, pakilo mokomajam skrydžiui, nukrito ryžių lauke Bataano provincijoje į šiaurės vakarus nuo sostinės, sakė oro pajėgų atstovė pulkininkė Maria Consuelo Castillo.

Policijos tyrėjas Edgardo Delosas Santosas naujienų agentūrai AP telefonu iš sudužimo vietos sakė, kad iš nuolaužų buvo ištraukti dviejų vyrų palaikai ir kad liudininkai matė, kaip lėktuvas, tikriausiai nevaldomas, staigiai artėjo prie žemės.

Oro pajėgos laikinai sustabdė lėktuvų SF-260 skrydžius, kol bus atliktas avarijos priežasčių tyrimas. Šie lėktuvai naudojami mokomaisiais tikslais ir operacijoms prieš sukilėlius, sakė M.C.Castillo.

Filipinų kariuomenė, gaunanti itin mažą finansavimą, palyginti su kitomis Azijos šalimis, jau daug metų stengiasi vykdyti modernizaciją, ypač kalbant apie oro pajėgas ir karinį jūrų laivyną, tuo pačiu metu slopindama ištisus dešimtmečius tęsiamus musulmonų ir komunistų sukilimus, gindama šalies teritorinius vandenis ir pretenzijas ginčijamoje Pietų Kinijos jūroje.

Atskirai Filipinuose trečiadienį toliau ieškoma privataus lėktuvo, diena anksčiau dingusio kalnuotame šiauriniame regione.

Vienmotoris „Cessna“ su šešiais žmonėmis ryšį su skrydžių kontrolieriais prarado maždaug keturios minutės po to, kai antradienį pakilo pusvalandžio skrydžiui Isabelos provincijoje, pranešė Civilinės aviacijos administracija.

Trečiadienį vykdoma visapusiška paieškos ir gelbėjimo operacija, sakoma pranešime. Lėktuve buvusių žmonių tapatybių Civilinės aviacijos administracija nenurodė.

Šalies oro pajėgos sakė, kad jų sraigtasparniai dėl blogo oro negali prisidėti prie paieškos Isabeloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas