Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 21

Finišo tiesiojoje – paskutiniai koziriai: E.Muskas dalija milijonus rinkėjams, o B.Obama peikia D.Trumpą

Kandidatams į JAV prezidentus žengiant paskutinius žingsnius prieš rinkimus, ant stalo dedami didžiausi koziriai. Pavyzdžiui, milijardierius Elonas Muskas, Donaldo Trumpo šalininkas, pažadėjo iki rinkimų kasdien lošti loterijoje po milijoną dolerių – laimėjimu galės pasinaudoti vadinamosiose svyruojančiose valstijose gyvenantys rinkėjai, kurių balsai nulems rinkimų baigtį.
Donaldas Trumpas / POOL / Getty Images via AFP
Donaldas Trumpas / POOL / Getty Images via AFP

Iki JAV prezidento rinkimų liko tik dvi savaitės, o abu kandidatai – demokratė Kamala Harris ir respublikonas Donaldas Trumpas – turi panašius šansus laimėti.

Todėl šiuo metu aršiausia kova vyksta svyruojančiose valstijose, kuriose net ir nedidelis balsų skirtumas gali pakeisti rinkimų baigtį.

„Reikia nepamiršti, kad JAV prezidento rinkimų nugalėtoją lemia ne daugiausiai rinkėjų balsų surinkęs asmuo. Mes laikomės labai sudėtingo proceso, kuris egzistuoja nuo pat mūsų Konstitucijos priėmimo. Joje numatyta, kad prezidentą renka rinkikų kolegija“, – interviu TVNET aiškino JAV rinkimų ekspertas, Hamlino universiteto profesorius Davidas Schultzas.

Leidinys dėlioja pagrindinius akcentus, kaip kandidatai traukia paskutinius kozirius, kad rinkėjus palenktų į savo pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito