Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G-7 iniciatyvos dėl klimato – tikslai dideli, bet trūksta konkretumo

JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį susitiko su turtingiausių pasaulio valstybių lyderiais, kad aptartų, kokių veiksmų reikia imtis, kad būtų sustabdytas pasaulinis temperatūros kilimas, tačiau nesugebėjo nustatyti aiškios datos, kada bus baigta deginti anglis – pagrindinis visuotinį atšilimą skatinantis veiksnys.
Joe Bidenas Europoje
Joe Bidenas Europoje / „The New York Times“/Doug Mills nuotr.

J.Bidenas ir kiti šeši Didžiojo septyneto (G-7) šalių grupės lyderiai pažadėjo iki 2030 metų perpus sumažinti bendrą išmetamų teršalų kiekį ir bandyti sustabdyti spartų gyvūnų ir augalų rūšių nykimą, pavadinę šią problemą „ne mažiau svarbia egzistencine grėsme“.

Jie susitarė, kad iki kitų metų nutrauks tarptautinį finansavimą bet kokiam anglies projektui, kuriam trūksta technologijos anglies dvideginio surinkimui ir saugojimui bei pažadėjo iki dešimtmečio pabaigos sukurti „didžiąją dalimi dekarbonizuotą“ elektros energijos sektorių.

Didžiosios pramoninės ekonomikos, kurioms tenka didžiausia atsakomybė už planetos atšilimą sukeliančią taršą, pirmą kartą sutiko visos drauge iki 2030 metų sumažinti savo išmetamų teršalų kiekį, nors kelios valstybės, įskaitant JAV ir Jungtinę Karalystę, jau buvo individualiai išsikėlusios tuos pačius tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas