Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G-7 sako prieštaraujantis Izraelio „plataus masto karinei operacijai Rafache“

Didžiojo septyneto (G-7) šalių užsienio reikalų ministrai penktadienį pareiškė nepritariantys Izraelio planuojamai „plataus masto karinei operacijai Rafache“, nes tai turėtų „katastrofiškų pasekmių civiliams gyventojams“.
Britta Pedersen / dpa/picture-alliance
Britta Pedersen / dpa/picture-alliance

Italijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Japonijos ir Kanados ministrai taip pat pasmerkė „nepriimtiną civilių gyventojų skaičių“, Gazos Ruože per Izraelio karinį puolimą, surengtą po beprecedentės palestiniečių grupuotės „Hamas“ atakos prieš žydų valstybę.

Izraelis žada pradėti operaciją Rafache, kur glaudžiasi daugybė palestiniečių, pabėgusių iš kitų apgultos palestiniečių teritorijos vietovių.

„Kartojame, kad nepritariame plataus masto karinei operacijai Rafache, kuri turėtų katastrofiškų pasekmių civiliams gyventojams“, – sakoma ministrų pareiškime.

Izraelis vis labiau kritikuojamas dėl savo puolimo, pavertusio didelę dalį Gazos Ruožo griuvėsiais, keliamų kančių 2,4 mln. šios teritorijos gyventojų.

„Apgailestaujame dėl visų civilių aukų“, – sakė G-7 ministrai, susitikę Italijos Kaprio saloje.

Jie nurodė, kad „su dideliu susirūpinimu atkreipia dėmesį į nepriimtiną civilių gyventojų, įskaitant tūkstančius moterų, vaikų ir pažeidžiamų asmenų, nužudytų Gazoje, skaičių“.

Spalio 7-ąją surengtas beprecedentis „Hamas“ išpuolis Izraelyje, oficialiais duomenimis, pareikalavo apie 1 170 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 34 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per daugiau kaip pusmetį trunkantį Izraelio ir islamistų kovotojų karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 33 970 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus