Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Sorosas: valdžios priespauda Vengrijoje dabar didesnė nei sovietų laikais

Vengrijoje gimęs amerikiečių milijardierius finansininkas ir filantropas George'as Sorosas penktadienį pareiškė, kad dabartinio šios šalies premjero Viktoro Orbano vyriausybės priespauda yra didesnė nei sovietų laikais.
Vengrijos vėliava
Vengrijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį paskelbtose vaizdo žinutėse G.Sorosas sakė, kad jei ministras pirmininkas išvarys iš Vengrijos Vidurio Europos universitetą, šis veiks užsienyje, ir vėl bus sugrąžintas į šalį, kai valdžioje nebeliks V.Orbano.

Prieš migraciją ir musulmonus nusiteikęs V.Orbanas tvirtina, kad G.Sorosas nori užtvindyti Europą migrantais. Amerikiečių milijardierius pasisako už migraciją, tačiau teigia, kad nė viena šalis negali būti priversta priimti migrantus.

V.Orbanas kurį laiką 9-e dešimtmetyje pats studijavo Oksforde pagal G.Soroso stipendiją. Per valstybinį radiją premjeras sakė, jog artėjant balandį vyksiantiems Vengrijos parlamento rinkimams, filantropo finansuojamos nevyriausybinės organizacijos ruošiasi veikti kaip politinės partijos, siekdamos padėti susilpninti ar nuversti prieš migrantus nusiteikusią jo vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas