Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Gaisras Berlyno „Diehl“ gamykloje galėjo būti rusų sabotažas

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas iš užsienio žvalgybos tarnybų gavo informacijos, kad gaisras gynybos koncerno „Diehl“ gamykloje Berlyne galėjo būti sukeltas dalyvaujant Rusijai. Apie tai praneša Vokietijos žiniasklaida.

Gaisras kilo gegužės 3 d. viename iš įmonės pastatų. Tuo metu Rusijos žiniasklaida išplatino informaciją, kad nukentėjusiųjų nebuvo, o tai jai atrodė keista, rašo laikraštis „Berliner Kurier“.

Gaisras apėmė tik techninę patalpą pirmajame pastato aukšte. Visi korpuso darbuotojai patys paliko pastatą. Jokios grėsmės aplinkai neužfiksuota.

Oficialiai bendrovė gaisro priežastimi įvardijo techninį gedimą. Iš viso padaryta kelių dešimčių milijonų eurų žala.

Koncerno „Diehl“ gaminami ginklai tiekiami Ukrainai. Tačiau Berlyno gamykloje, kurioje kilo gaisras, gynybos pramonei skirtų produktų negaminama. Bendrovės atstovas patikslino, kad šis reikalas susijęs su gamykloje gaminama galvanine įranga, pirmiausia skirta automobilių pramonei.

Netrukus po gaisro Berlyno gamykloje laikraštis „Financial Times“ rašė, kad Europos žvalgybos agentūros perspėjo savo vyriausybes, jog Rusija, tikėtina, rengia sabotažą Europoje, nes yra pasirinkusi nuolatinio konflikto su Vakarais kursą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius