Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimai girtas teismo vadovas Kyjivo patikros poste mirtinai pervažiavo kareivį

Praėjusią naktį viename iš Kyjivo kontrolės punktų automobilio vairuotojas partrenkė Nacionalinės gvardijos karį. Kaltininkas buvo Kyjivo srities rajono teismo pirmininkas, pranešė naujienų portalas „RBC-Ukraine“.
Avarija Kyjive
Avarija Kyjive / Ukrainos specialiosios tarnybos

Teigiama, kad Nacionalinės gvardijos narys pamatė iki kontrolės posto greitai važiuojantį automobilį ir nuėjo sustabdyti automobilio patikrinimui, tačiau vairuotojas nesumažino greičio ir trenkėsi į karį. Nuo patirtų sužalojimų karys mirė vietoje.

Į įvykio vietą nedelsdami atvyko policijos bei Valstybės tyrimų biuro pareigūnai ir sulaikė vairuotoją.

Pasak „RBC-Ukraine“ šaltinio, automobilį vairavo Kyjivo srities Makarivo rajono teismo pirmininkas Oleksijus Tandyras.

Vyras galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio. Jis vietoje atsisakė tikrintis blaivumą. Teisėsaugos pareigūnai rengia prašymą teismo sprendimu priverstinai išsiųsti jį medicininei apžiūrai.

Į įvykį jau sureagavo Makarivo rajono apylinkės teismas. Jie pranešė, kad teisėjo O.Tandyro šiandien nebuvo darbo vietoje. Jie dar nežino detalių, tačiau yra pasirengę padėti tyrimui.

Makarivo rajono teismas/ „Facebook“/Makarivo rajono teismo pirmininkas Oleksijus Tandyras
Makarivo rajono teismas/ „Facebook“/Makarivo rajono teismo pirmininkas Oleksijus Tandyras

Per avariją žuvusio Nacionalinės gvardijos pareigūno pavardė kol kas neskelbiama. Žinoma, kad jam buvo 23 metai, jis turėjo žmoną ir tris vaikus. Jo tėvas tarnauja Ukrainos ginkluotosiose pajėgose ir yra dislokuotas Donbase.

Valstybinis tyrimų biuras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl avarijos pagal straipsnį dėl kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimo arba transporto priemonių eksploatavimo, padaryto asmenų, esančių alkoholinio, narkotinio ar kitokio apsvaigimo būsenoje, jeigu dėl to žuvo nukentėjusysis (Ukrainos baudžiamojo kodekso 286-1 straipsnio 3 dalis).

Kaltininkui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Biuro teigimu, šiuo metu imamasi procesinių priemonių priverstinai apklausti teisėją. Buvo paskirta reikiama teismo medicinos ekspertizė. Taip pat žinoma, kad apžiūrint eismo įvykio vietą ir automobilį buvo rastas butelis su alkoholiu.

Pranešta, kad Kyjivo prokuratūra rengia reikalingus dokumentus, kad avarijos kaltininkui būtų pranešta apie įtarimus. Teisėjo sulaikymas bus galimas gavus Aukščiausiosios teisingumo tarybos (ATT) sutikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas