Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimybė panaršyti Paradise Papers duomenyse: pasaulio politikų paslaptys

Nutekėjusiuose Paradise Papers duomenyse – pasaulio politikai, galingi ir įtakingi žmonės. Tyrimo dokumentai yra iš dviejų panašaus profilio įmonių ir 19 registrų skirtinguose pasaulio kraštuose. Iš viso nutekėjo 13,4 mln. duomenų.
Projektas Paradise Papers
Projektas Paradise Papers / 15min nuotr.

Paradise Papers – tarptautinis tyrimas, atliekamas Vokietijos leidinio „Süddeutsche Zeitung“ gautų duomenų pagrindu, tarptautinės žurnalistų komandos darbą koordinuojant žurnalistinių tyrimų centrui „International Consortium of Investigative Journalists” (ICIJ). 15min – vienintelis šio tyrimo partneris Lietuvoje. Projekto naujienas kviečiame sekti specialiame polapyje.

Didžioji dalis duomenų – iš teisinių paslaugų kompanijų „Appleby“ bei „Estera“, kurios ilgą laiką veikė kaip viena įmonė, iki „Estera“ atsiskyrimo 2016 metais.

Prie nutekėjusių duomenų dirbo daugiau nei 380 žurnalistų komanda 67 valstybėse.

Donaldo Trumpo administracijos prekybos sekretorius Wilburas Rossas, europarlamentaras iš Lietuvos Antanas Guoga ir net pati Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II – šios pavardės jau buvo paviešintos sekmadienį. Tačiau Paradise Papers duomenyse galite rasti kur kas daugiau vardų.

Specialioje ICIJ platformoje galite patys naršyti po nutekėjusius duomenis ir pamatyti įvairius politikus iš viso pasaulio. Paspaudę ant politiko profilio rasite aprašymą, ką atskleidžia duomenys. Taip pat paieškoje galite ieškoti politikių pagal šalis, vardus ir pavardes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai