Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19

Galvažudžiams – šilti valdžios kabinetai: V.Putinas buria naują politinę armiją

Į Rusijos parlamentarų postus masiškai veržiasi asmenys, anksčiau įvykdę karo nusikaltimus Ukrainoje. Tokių žmonių bus daug daugiau, ir būtent jie įgyvendins Kremliaus propagandos gaires, kurios savo beprotybe vis labiau gąsdina, teigia ekspertai. Kaip ateityje keisis Rusijos politinis paveikslas?
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rugsėjo pradžioje Rusijoje įvyko rinkimai, kai regionuose buvo atnaujinti parlamentai ir iš naujo paskirti dabartiniai gubernatoriai. Rugsėjo 9 d. Rusijos valdančioji partija pranešė, kad beveik visi buvę Rusijos pradėto karo Ukrainoje dalyviai, iškėlę savo kandidatūras rinkimuose, laimėjo mandatus.

„Iš 380 „specialiosios operacijos“ dalyvių, kuriuos „Vieningoji Rusija“ iškėlė įvairaus lygio rinkimuose, mandatus gaus 308 žmonės, t.y. 81 proc.“, – tuomet sakė laikinai partijos „Vieningoji Rusija" generalinio sekretoriaus pareigas einantis Vladimiras Jakuševas.

Leidinys „Postimees" kartu su Kremliaus vidaus politikos ekspertais ieškojo atsakymų, kokių pasekmių Rusijos valstybės aparatui ir Rusijos visuomenei gali turėti aktyvus karo nusikaltėlių dalyvavimas valdžioje.

Rusijoje tebedirbantys nepriklausomi politologai nuo komentarų šia tema susilaikė. Ekspertai nepasirengę rizikuoti ir atvirai kalbėti apie dabartinį Rusijos režimą ir nesankcionuotą „politinę veiklą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas