Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 08

Garsus istorikas T.Snyderis pasakė, kuo baigsis karas Ukrainoje

„Istoriniu požiūriu paprastai laimi šalis, kurios ekonomika didesnė. Ukraina turėtų būti ta pusė, nes ją turėtų palaikyti Jungtinės Valstijos, Kanada, dauguma Europos šalių, [ir] iš dalies Pietų Korėja, Japonija. Jei šios šalys bent šiek tiek mobilizuos savo ekonomikas, Ukraina galiausiai laimės karą“, – sako istorikas Timothy Snyderis.
Timothy Snyderis
Timothy Snyderis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeilio universiteto istorijos profesorius, knygų „Kruvinos žemės“ ir „Kelias į nelaisvę“ autorius kalbėjosi su Laisvės radijo Ukrainos tarnyba apie galimus Rusijos karo prieš Ukrainą pabaigos scenarijus ir apie tai, kaip galėtų atrodyti Rusijos imperijos žlugimas.

„Kitas dalykas – karai vyksta teritorijoje, o ne žmonių galvose. Rusams puikiai sekasi įsiskverbti į Vakarų žmonių protus ir atitraukti mūsų dėmesį nuo pagrindinių teritorinių realijų. Ukraina gali laimėti, jei ji kontroliuos šiaurinę pakrantę iki Juodosios jūros. Ukraina gali laimėti, jei sugebės padaryti taip, kad Rusijai būtų per brangu tęsti karą“, – pastebėjo istorijos profesorius.

„Manau, kad tai įmanoma, tačiau joks istorikas ir politologas negali pasakyti, kas nutiks. Ukraina gali laimėti šį karą, jei ją palaikys sąjungininkai, jei mes sutelksime dėmesį į tinkamų teritorijų kontrolę ir suprasime, kad karas iš esmės yra politinis, o ne psichologinis. Tai nėra susiję su mūsų jausmais; tai susiję su tuo, kiek ilgai [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas politiškai gali daryti tai, ką daro“, – aiškino ekspertas.

Pergalę reikia įvardyti paprastais žodžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas