Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10 /20:14

Gazos Ruožo ministerija: per Izraelio smūgį humanitarinėje zonoje žuvo 19 žmonių

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad per Izraelio smūgį humanitarinėje zonoje žuvo mažiausiai 19 žmonių, nors anksčiau civilinės gynybos agentūra nurodė 40 žuvusiųjų.
Vidurio Rytų naujienos - 2024 m. rugsėjo 10 d. / Naaman Omar / ZUMAPRESS.com
Vidurio Rytų naujienos - 2024 m. rugsėjo 10 d. / Naaman Omar / ZUMAPRESS.com

„Devyniolika kankinių buvo nugabenti į ligonines, o daugiau kaip 60 žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Smūgis suduotas al Mavasiui Gazos Ruožo pietinės dalies pagrindiniame mieste Kan Junise. Šį rajoną Izraelio kariuomenė karo pradžioje paskelbė saugia zona; ten palapinėse prisiglaudė dešimtys tūkstančių palestiniečių, turėjusių palikti savo namus kitur.

Ministerijos pareiškime priduriama, kad po griuvėsiais gali būti dar daugiau aukų. 

Į naujienų agentūros AFP klausimą apie Sveikatos apsaugos ministerijos ir civilinės gynybos agentūros nurodytų duomenų neatitikimą civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas) atsakė: „Mes negalime abejoti Sveikatos apsaugos ministerijos ataskaita.“

„Jei jie pasakė 19, vadinasi, yra 19 kankinių. Jie atsakingi už šiuos duomenis“, – pabrėžė M. Bassalas.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad taikėsi į palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ vadavietę vadinamojoje saugioje zonoje, įkurtoje perkeltiems palestiniečiams Kan Junise.

Izraelio kariuomenės pareiškime sakoma, kad iš jos orlaivių „smogta reikšmingiems „Hamas“ teroristams, veikusiems vadovavimo ir kontrolės centre (...) Humanitariniame rajone Kan Junise“.

Tačiau ji suabejojo civilinės gynybos agentūros pateiktu 40 žuvusiųjų per smūgį skaičiumi, teigdama, kad šis skaičius „neatitinka IDF (Izraelio gynybos pajėgų) turimos informacijos, panaudotų šaudmenų ir smūgio tikslumo“.

Kariuomenės pareiškime įvardijami keli palestiniečių kovotojai, kurie, kaip teigiama, buvo žuvo per šį smūgį, ir apibūdinami kaip „tiesiogiai dalyvavę vykdant spalio 7-osios žudynes“.

Per spalį po beprecedenčio „Hamas“ išpuolio kilusį karą Izraelis ne kartą kaltino šią palestiniečių organizaciją naudojantis civiliais kaip gyvaisiais skydais. Grupuotė tai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas