Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 27 /06:55

Gazos sveikatos apsaugos ministerija: per Izraelio smūgį netoli Rafos žuvo 35 žmonės

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija ankstų pirmadienio rytą pareiškė, kad per Izraelio smūgius į perkeltųjų asmenų centrą netoli palestiniečių teritorijos pietuose esančio Rafoje žuvo mažiausiai 35 žmonės ir dešimtys buvo sužeisti.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad per oro antskrydį mieste esančiame komplekse nukovė du aukšto rango „Hamas“ pareigūnus, ir teigė žinanti apie pranešimus, kad per incidentą nukentėjo civiliai gyventojai.

Gazos Ruožo ministerija pareiškime nurodė, kad Izraelio smūgiai „nusinešė 35 kankinių gyvybes ir sužeidė dešimtis žmonių, daugiausia vaikų ir moterų“.

VIDEO: Per Izraelio smūgį netoli Rafos žuvo 35 žmonės

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos lėktuvas „smogė „Hamas“ kompleksui Rafoje“ ir nužudė Yassiną Rabią ir Khaledą Nagarą – palestiniečių kovotojų grupuotės vyresniuosius pareigūnus okupuotame Vakarų Krante.

Pasak kariuomenės, abu vyrai dalyvavo „Hamas“ veikloje okupuotame Vakarų Krante, įskaitant išpuolių planavimą ir lėšų pervedimą, o K.Nagaras taip pat valdė lėšas, skirtas grupuotės operacijoms Gazos Ruože.

„Smūgis buvo surengtas prieš teisėtus taikinius pagal tarptautinę teisę, naudojant tiksliai valdomą amuniciją ir remiantis tikslia žvalgybine informacija, kuri rodė, kad „Hamas“ naudojasi šia teritorija“, – nurodė ji.

„Izraelio kariuomenė žino apie pranešimus, kad dėl smūgio ir kilusios ugnies nukentėjo keli civiliai gyventojai. Incidentas tiriamas“, – pridūrė kariuomenė.

„Hamas“ valdomos vyriausybės žiniasklaidos tarnyba pranešė: „Okupantas Izraelis įvykdė siaubingas žudynes, intensyviai ir tyčia bombarduodamas UNRWA perkeltųjų asmenų centrą Šiaurės vakarinėje Rafos gubernijoje esančiame Barkasate“, turėdama omenyje Jungtinių Tautų agentūrą palestiniečiams remti.

Dėl smūgių „žuvo 30 kankinių ir dešimtys sužeistųjų“, teigiama pranešime ir priduriama, kad Izraelio pajėgos UNRWA centrą bombardavo „septyniomis raketomis“.

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad per Izraelio smūgius palestiniečių teritorijoje, kurioje gyvena 100 tūkst. perkeltųjų asmenų, žuvo ir buvo sužeista mažiausiai 50 žmonių.

Pasak pagalbos grupės „Gydytojai be sienų“ (MSF), į jos remiamą įstaigą buvo atvežta 15 mirusių žmonių.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) nurodė, kad viena iš jo lauko ligoninių sulaukė „nukentėjusiųjų, norinčių gauti pagalbą dėl sužeidimų ir nudegimų, antplūdžio“, ir pranešė, kad kitos ligoninės taip pat priima daug pacientų.

„Mūsų komandos deda visas pastangas, kad išgelbėtų žmonių gyvybes“, – sakoma TRKK pareiškime.

Vėlų sekmadienį taip pat pranešta apie smūgius kituose Rafos rajonuose, o Kuveito specializuotoji ligoninė pranešė, kad į ją buvo atvežti trijų žmonių, įskaitant nėščią moterį, kūnai.

Gegužės pradžioje Izraelis pradėjo sausumos operaciją, nukreiptą į Gazos Ruožo pietuose esančią Rafą, nepaisydamas visuotinio pasipriešinimo dėl ten laikiną prieglobstį radusių civilių gyventojų.

Anksčiau sekmadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad iš Rafos buvo paleistos mažiausiai aštuonios raketos į centrines šalies teritorijas.

„Hamas“ ginkluotasis sparnas platformoje „Telegram“ paskelbtame pranešime teigė, kad „atsakydamas į sionistų vykdomas žudynes prieš civilius gyventojus“ raketomis taikėsi į Tel Avivą.

Vėliau, sekmadienį, Izraelio kariuomenė pareiškime nurodė, kad jos oro pajėgos, atsakydamos į tai, smogė Rafos.

„Raketų paleidimo įrenginį, buvusį netoli dviejų mečečių Rafos teritorijoje, netrukus numušė [Izraelio oro pajėgos]“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas