Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėdingas pripažinimas: Rusija įspėja BRICS viršūnių susitikimo dalyvius atsivežti grynųjų

Nors prezidentas Vladimiras Putinas BRICS šalių vadovams nori įrodyti, kad Rusija atsikrato Vakarų sankcijų dėl karo Ukrainoje, organizatoriai užsienio svečiams siunčia kitokią žinią – atsivežkite grynųjų pinigų.
Rusijos rubliai ir Vladimiras Putinas
Rusijos rubliai ir Vladimiras Putinas / AP/AFP/Scanpix/15min

Aukščiausiojo lygio susitikimo interneto svetainėje lankytojams primenama, kad jie negalės naudotis ne Rusijoje išduotomis „Mastercard“ ar „Visa“ kortelėmis mokėjimams ar grynųjų pinigų išėmimui šalyje. Pranešime teigiama, kad „Union Pay“ kortelės galioja, tačiau joms taikomi apribojimai, rašo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Rusija pataria aukščiausiojo lygio susitikimo dalyviams atsivežti dolerių arba eurų ir priduria, kad tai vienintelės valiutos, kurias „daugumoje Rusijos bankų galima laisvai išsikeisti į grynuosius rublius“. Ji taip pat siūlo pasiimti vietinę „Russian Mir“ banko kortelę ir pateikia instrukcijas, kaip ją gauti, taip pat ir Kazanės, kurioje vyksta BRICS susitikimas, oro uoste.

Pasak naujienų agentūros, tai gėdingas pripažinimas Kremliaus pareigūnams, kurie, reaguodami į JAV ir G-7 sąjungininkių įvestas sankcijas dėl 2022 m. vasarį Rusijos įvykdytos plataus masto invazijos į Ukrainą, ėmė vadinti dolerį ir eurą „toksiškomis“ valiutomis. Rusija atsigręžė į „draugiškas“ valiutas, tokias kaip Kinijos juanis, bandydama sumažinti apribojimų ekonominį poveikį prekybai.

Mokėjimo sistema „Mir“ kadaise buvo reklamuojama kaip Rusijos alternatyva „Visa“ ir „Mastercard“ kortelėms, tačiau šios viltys dažniausiai žlugo, nes net kai kurie artimiausi Maskvos sąjungininkai nusigręžė nuo šios kortelės po to, kai JAV jai pritaikė sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento