Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 04 /14:59

Gibraltare sulaikytas tanklaivis: gabeno naftą Sirijai?

Gibraltare ketvirtadienį buvo sulaikytas supertanklaivis, kuris, kaip įtariama, pažeisdamas Europos Sąjungos sankcijas gabeno naftą į Siriją, pranešė Jungtinės Karalystės valdos Pirėnų pusiasalio pietuose vyriausiasis ministras Fabianas Picardo.
Gibraltaras
Gibraltaras / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Ispanijos užsienio reikalų ministras Josepas Borrellis netrukus pranešė, kad tanklaivis buvo sulaikytas britų pareigūnų gavus atitinkamą Jungtinių Valstijų prašymą.

Ministras žurnalistams Madride sakė, kad Ispanija vertina šios operacijos poveikį, nes tanklaivis buvo sulaikytas vandenyse, kuriuos ji laiko savo teritoriniais vandenimis.

Laivą „Grace 1“ anksti ketvirtadienį sustabdė Gibraltaro policininkai ir muitininkai, padedant britų karališkųjų jūrų pėstininkų komandai.

„Turime priežasčių manyti, kad „Grace 1“ gabeno neperdirbtos naftos krovinį į Banijaso perdirbimo gamyklą Sirijoje, – sakoma F.Picardo pareiškime. – Ta perdirbimo gamykla priklauso subjektui, kuriam taikomos Europos Sąjungos sankcijos Sirijai.“

VIDEO: Gibraltare sulaikytas supertanklaivis: gabeno naftą Sirijai?

„Grace 1“ plaukioja su Panamos vėliava, nurodo laivybos naujienų leidinys „Lloyd's List“.

„Sulaikėme laivą ir jo krovinį“, – sakė F.Picardo.

ES sankcijos Sirijai galioja nuo 2011 metų pabaigos. 28 valstybių blokas sankcijas taiko ir 277 Sirijos pareigūnams, įskaitant vyriausybės ministrus, dėl jų vaidmens „smurtinėse represijose“ prieš civilius.

ES įšaldė maždaug 72 subjektų turtą, paskelbė embargą Sirijos naftai, suvaržė investicijas ir įšaldė Sirijos centrinio banko turtą bloko teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas