Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Giminaičiai: Niutauno pradinukus išžudęs Adamas Lanza buvo patyčių auka

20-metis Adamas Lanza gruodžio mėnesį Niutauno „Sandy Hook“ mokykloje nušovė 26 žmonės. JAV žiniasklaida skelbia, kad jaunuolis pats buvo patyčių auka, jį klasiokai mušdavo, praneša newsru.com
Adamas Lanza
Adamas Lanza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kad vaikinas mokykloje buvo skriaudžiamas, praėjus pusmečiui nuo tragedijos žurnalistams papasakojo žudiko artimieji. A.Lanza sirgo lengvos formos autizmu.

Iki septintos klasės A.Lanza pats mokėsi „Sandy Hook“ mokykloje. Jo mama, gruodį tapusi pirmąja savo paties sūnaus auka, joje dirbo savanore. Anot giminaičių, A.Lanza iš mokyklos dažnai grįždavo su mėlynėmis, jos „puošė“ visą jo kūną. Tačiau, kai mama jo paklausdavo, kas negerai, jis nieko nepasakojo, praneša laikraštis „New York Daily News“.

Mama, Nancy Lanza, įtarė, kad jos sūnų mokykloje muša ir ketino kreiptis į teismą bei bylinėtis su mokytojais, kurie, jos manymu, prieš fizinį smurtą ir patyčias užmerkdavo akis.

„Ji buvo įsitikinusi, kad mokyklos vadovybė deda nepakankamai pastangų, jog apsaugotų Adamą“, – sakė giminaitis.

Tragedija Niutauno mokykloje įvyko gruodžio 14 dieną. Ginkluotas dviem pistoletais ir šautuvu A.Lanza nušovė savo motiną, o paskui automobiliu atvyko į „Sandy Hook“ mokyklą. Joje nušovė 26 žmonės, iš jų 20 buvo pradinukai, kurių amžius vos 6-7 metai. Surengęs žudynes A.Lanza ir pats nusižudė. Tarp priežasčių, paskatinusių surengti išpuolį, minimas ginčas su mama, genetinė liga ir aistra video žaidimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas