Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Girtas rusų seržantas nužudė 7 savo bendražygius į kareivines įmetęs granatą

Rusijos karys, granata nužudęs septynis savo bendražygius, buvo nuteistas kalėti 23 metus, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.
Granata
Granata / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dmitrijus Lobovikovas, buvęs Rusijos kariuomenės jaunesnysis seržantas, 2023 m. sausio mėn. metė granatą į vieną iš Belgorodo kareivinių kambarių, kuriame miegojo kiti kariai.

Žuvo septyni žmonės, dar 16 buvo sužeista.

Trečiadienį 2-osios Vakarų apygardos karinio teismo prisiekusieji D.Lobovikovą pripažino kaltu dėl nužudymo.

Teismo atstovė spaudai Irina Žirnova sakė, kad, pripažinus D.Lobovikovą kaltu dėl nužudymo, jis buvo nuteistas 23 metus kalėti griežto režimo kolonijoje, nubaustas 70 000 rublių (apie 720 eurų) bauda ir iš jo atimtas karinis laipsnis.

Pranešimų apie incidento priežastis yra įvairių. D.Lobovikovas sakė, kad buvo apsvaigęs ir kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, kurį galima paaiškinti „kvailumu ir alkoholiu“, pranešė TASS.

Be to, D.Lobovikovo advokatai teisme teigė, kad jis prarado sąmonę pavartojęs alkoholio su raminamaisiais vaistais, todėl granata išslydo iš rankų, pranešė „Novaja Gazeta Europe“.

Tačiau laikraščio „Kommersant“ pranešime teigiama, kad incidentas įvyko po to, kai D.Lobovikovas ištraukė granatos kaištį ir susinervino dėl vieno kareivio, kuris nežinojo, kaip jį įdėti atgal.

Prieš incidentą D.Lobovikovas peikė tuos pačius karius už blogą elgesį, rašoma RBK pranešime, kurį cituoja „Novaja Gazeta Europe“.

Jis buvo pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti ir daugybinio nužudymo, taip pat pripažintas kaltu dėl tyčinio turto sunaikinimo sprogdinant.

Vykstant karui Ukrainoje nuolat skamba pranešimai apie blogą psichologinę atmosferą ir didelį nusikalstamumą Rusijos kariuomenėje. Remiantis Rusijos Aukščiausiojo teismo teisminio departamento paskelbtais duomenimis, 2023 m. šalies kariškiai buvo nuteisti už 116 žmogžudysčių.

Kaip teigiama JK gynybos ministerijos pareiškime, tokios būklės kaip potrauminio streso sutrikimas ir nejautrumas smurtui gali būti pagrindiniai veiksniai, kuriuos sustiprina alkoholio ir narkotikų vartojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas