Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje dėl traukinių katastrofos protestavo per 40 000 žmonių

Graikijoje ketvirtadienį protestavo dešimtys tūkstančių žmonių, darbuotojams masiniu streiku reiškiant pasipiktinimą dėl praėjusio mėnesio traukinių katastrofos, nusinešusios 57 gyvybes.
Graikijoje protestuotojai susidūrė su policija
Graikijoje protestuotojai susidūrė su policija / „Reuters“/„Scanpix“

Vasario 28-osios tragedija apnuogino įsisenėjusias saugumo problemas šalies geležinkeliuose ir smarkiai padidino spaudimą konservatorių vyriausybei prieš nacionalinius rinkimus.

Policijos duomenimis, ketvirtadienį visoje šalyje protestavo daugiau kaip 40 tūkst. žmonių, įskaitant 25 tūkst. demonstrantų Atėnuose ir po maždaug 8,5 tūkst. kituose didžiausiuose šalies miestuose Salonikuose ir Patruose.

„Šis nusikaltimas nebus pamirštas“, – skandavo demonstrantai iš komunistų sąjungos PAME, miniai žygiuojant prie parlamento Atėnuose.

Studentai šaukė „Žudikai“, demonstrantai mėtė lapelius, kuriuose premjeras Kiriakas Micotakis pavaizduotas su geležinkelio stoties viršininko kepure ir parašyta „Kalti visi, tik ne aš“.

Avarija įvyko prieš pat vidurnaktį, kai centrinėje Graikijoje keleivinis traukinys kaktomuša susidūrė su prekiniu traukiniu, nes per klaidą abu buvo palikti važiuoti tais pačiais bėgiais.

Dauguma keleivių buvo studentai, grįžtantys į mokslo įstaigas po atostogų.

Ketvirtadienio 24 valandų streikas yra didžiausias iš vykusiųjų po katastrofos. Šį kartą streikuoti kvietė pagrindinės privačiojo ir valstybinio sektorių profesinės sąjungos.

Dėl streiko nedirbo valstybinės įstaigos, neskraidė lėktuvai, neplaukė keltai.

„Padėtis šioje šalyje turi pasikeisti, mes negalime tik gedėti dėl visų šių mirčių“, – sakė sostinėje protestavusi Stavrula Hadziteodoru, turėdama galvoje pastaraisiais metais aukų pareikalavusius miškų gaisrus ir praėjusio mėnesio traukinių katastrofą.

Atėnuose demonstrantai susirėmė su policija

Atėnuose ketvirtadienį per demonstraciją protestuotojai susirėmė su riaušių policija, pranešė naujienų agentūros AFP reporteriai.

Policija panaudojo ašarines dujas prieš demonstrantus, svaidžiusius padegamąsias bombas ir akmenis netoli parlamento centrinėje Konstitucijos aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas