Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 31 /12:29

Graikijoje, Kretos saloje, akmenų nuošliauža sugriovė turistų apartamentus: žuvo ne lietuvė, o slovėnė

Ankstyvą sekmadienio rytą Graikijoje, Kretos saloje, nuošliauža sugriovė nuomojamus butus. „Greek reporter“ panešė, kad per nelaimę žuvo lietuvė ir buvo sunkiai sužeistas 9 metų berniukas. Incidentas įvyko Agia Fotia gyvenvietėje Ierapetroje, Kretoje. O kitas portalas „Creta post“ pranešė, kad į nelaimę pateko šeima ne iš Lietuvos, o iš Slovėnijos. Nė vienas iš portalų nenurodo informacijos apie žuvusiąją šaltinių. 15min kreipėsi į Lietuvos ambasadą Graikijoje. Užsienio reikalų ministerija pranešė, jog iš vietos policijos gauta informacija, kad žuvo ne Lietuvos, o Slovėnijos pilietė.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieštaringa informacija apie nukentėjusiųjų kilmės šalį

„Greek reporter“ skelbia, kad nuomojamų butų kompleksas yra netoli paplūdimio. Nelaimė įvyko, kai nuo kalno šlaito atitrūko daug akmenų ir nusirito žemyn didelė nuošliauža.

Ji visiškai sugriovė du butus. Vienas iš jų buvo tuščias, tačiau kitame gyveno trijų asmenų šeima iš Lietuvos, kuri po nelaimės įstrigo nuolaužose.

VIDEO: ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ 30/10/2022 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ DRONE VIDEO

„Greek reporter“ teigimu, gelbėjimo operacija truko 4 val. Iš pradžių į įvykio vietą atvyko du ugniagesių automobiliai. Vėliau buvo iškviestos didelės ugniagesių pajėgos (50 vyrų su 20 transporto priemonių) iš kitų Kretos dalių, taip pat gelbėtojai iš specialiųjų padalinių nelaimėms likviduoti ir Graikijos greitojo reagavimo grupės. Į pagalbą atvyko ir daug savanorių iš Graikijos Raudonojo Kryžiaus bei kitų organizacijų.

51 metų šeimos tėvas iš buto buvo ištrauktas be rimtesnių sužalojimų, tačiau 9 metų berniuką prispaudė nuolaužos ir prireikė daug pastangų jam išgelbėti, nes jo koja įstrigo griuvėsiuose. Berniukas galiausiai buvo išgelbėtas, patyręs kelis sunkius sužalojimus. Jo gyvybei pavojaus nėra.

Tuo pat metu gelbėtojai ieškojo 45 metų moters. Ugniagesiai ir gelbėtojai apie 4 val. šalino nuolaužas, kol 1,5 metro gylyje aptiko 45 metų moterį be sąmonės. Ji buvo nuvežta į ligoninę, kur konstatuota jos mirtis. Gelbėtojai praneša, kad moteris po nuolaužomis rasta gulinti lovoje.

Šeima Kretoje leido paskutinę naktį prieš išvykdama į tėvynę.

O „Creta post“ aprašo tas pačias nelaimės aplinkybes, tačiau teigia, kad nukentėjo šeima iš Slovėnijos. Anot portalo, gelbėtojus iškvietė 50-metis vyras, kuris per stebuklą išvengė nuošliaužos. „Creta post“ taip pat rašo, kad sužeistam, bet išgelbėtam berniukui yra 10 metų, o žuvusi moteris yra 45 metų.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija 15min pranešė, jog Lietuvos ambasada Graikijoje iš vietos policijos gavo informaciją, jog žuvusi moteris yra ne Lietuvos, o Slovėnijos pilietė. Ministerija laukia daugiau duomenų iš vietos pareigūnų.

Užsienio reikalų ministerija BNS informavo susisiekusi su slovėnų diplomatais. Šie patvirtino, kad visi trys asmenys, buvę vienuose iš dviejų sugriautų apartamentų, yra Slovėnijos piliečiai.

„Esame sukrėsti šio tragiško įvykio, kurio niekas negalėjo numatyti“, – sakė Ierapetros viešbučių sąjungos pirmininkas Giorgos Vardakis.

„Kasmet šioje vietovėje atostogauja tūkstančiai turistų, ir ji yra viena populiariausių mūsų šalyje. Tai, kas įvyko, sukėlė didelį liūdesį“, – pridūrė G.Vardakis.

Apartamentų viešbutis – itin pavojingoje vietoje

Portalui protothema.gr graikų geologijos profesorius Efthymis Lekkas sakė, kad apartamentų viešbutis, kuriame įvyko tragedija, stovi labai blogoje vietoje. Taigi buvo akivaizdu, kad kada nors įvyks nuošliauža.

Anot profesoriaus, šioje vietovėje yra padidinta nuošliaužų rizika, tad kada nors nelaimė turėjo nutikti. Šis apartamentų viešbutis pastatytas 1980 m., kai dar nebuvo rimtai vertinama nuošliaužų grėsmė. Tačiau vėliau, kai išaiškėjo rizikos, anot jo, nieko nebuvo daroma. Pasak E.Lekko, šioje vietoje kabo didelės uolos, o prieš dvi savaites buvusios stiprios liūtys taip pat padidino nuošliaužų grėsmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas