Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gubernatorius: Kryme numušti 6 dronai, aukų nėra

Rusijos aneksuotame Ukrainos Krymo pusiasalyje praėjusią naktį buvo numušti ar blokuoti šeši dronai, ketvirtadienį sakė Maskvos paskirtas regiono gubernatorius.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

„Praėjusią naktį įvairiose Krymo vietose... buvo numušti ar blokuoti šeši dronai“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ paskelbė Sergejus Aksionovas.

Jis pridūrė, kad žuvusiųjų ar sužeistųjų nėra.

Incidentas įvyko po to, kai Maskva paskelbė apie į pietinę Belgorodo sritį esą iš Ukrainos įsiveržusią ginkluotą grupuotę. Dvi dienas trukusioms kovoms su šia grupe Maskva buvo pasiuntusi karo lėktuvų ir artilerijos. Tai buvo kol kas rimčiausia ataka Rusijos teritorijoje nuo 2022-ųjų vasarį prasidėjusio Kremliaus puolimo Ukrainoje.

Įsiveržimą patyrusios Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas trečiadienį sakė, kad nakties metu į regioną buvo nukreipta daug dronų.

Regiono valdžios institucijos pranešė, kad teritorija buvo intensyviai apšaudoma iš artilerijos ir minosvaidžių, buvo sužeista 13 žmonių.

Vėliau Maskva pareiškė, kad jos pajėgos nukovė daugiau kaip 70 ukrainiečių, pavadindama juos teroristais, tačiau naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti šių teiginių.

Pati Ukraina atsakomybę neigia.

Įtariami įsiveržimo vykdytojai pasidžiaugė operacijos sėkme ir trečiadienį Ukrainos žiniasklaidai teigė išryškinę silpną Rusijos gynybą.

„Noriu jiems įrodyti, kad galime kovoti prieš tironus ir kad [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino galia nėra neribota“, – sakė Denisas Kapustinas iš Rusijos ultradešiniųjų grupuotės „Russkij dobrovolčeskij korpus“ („Rusijos savanorių korpusas“, RDK), drauge su antikremlišku Rusijos judėjimu „Legion „Svoboda Rossii“ („Legionas „Rusijos laisvė“) prisiėmusios atsakomybę už išpuolį Belgorodo srityje.

D.Kapustinas yra garsus Rusijos chuliganų ir kraštutinių dešiniųjų sluoksniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas