Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:55 /14:10

Gubernatorius: per Rusijos smūgį daugiabučiui Charkive sužeista 12 žmonių

Rusija vėlai trečiadienį valdomosiomis bombomis smogė Ukrainos šiaurės rytuose esančiam Charkivui, buvo sužeista 12 žmonių, įskaitant vaiką, pranešė regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas. 
Yevhen Titov / AP
Yevhen Titov / AP
Temos: 1 Karas Ukrainoje

Jo pranešime platformoje „Telegram“ sakoma, kad viena bomba pataikė į penkiaaukštį daugiabutį. 

Nukentėjo 12 žmonių, kurių penki paguldyti į ligoninę, sakė O. Synjehubovas. Pasak jo, tarp sužeistųjų yra trejų metų mergaitė, bet ji gydoma ambulatoriškai.

Tarp trečiojo ir ketvirtojo pastato aukštų pataikiusi bomba sukėlė gaisrą, sakė O. Synjehubovas. Ugniagesiai dūmuose paskendusiuose griuvėsiuose ieškojo išgyvenusiųjų.

Charkivas yra vos už 30 kilometrų nuo Rusijos sienos ir yra nuolat bombarduojamas nuo pat jau trečius metus besitęsiančio karo pradžios.

Kare vis dažniau naudojamos sklandančios bombos. Ukraina neturi veiksmingų kovos priemonių prieš šias bombas, paleidžiamas iš rusų orlaivių Rusijos teritorijoje.

Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, naujausias išpuolis Charkive rodo, kad Ukrainai reikia skubios Vakarų sąjungininkų paramos.

V. Zelenskis neseniai derėjosi su Jungtinių Valstijų pareigūnais dėl tolesnės Vakarų šalių karinės pagalbos.

Rusija praėjusių metų pabaigoje perėmė iniciatyvą mūšio lauke. Ukraina, kuri susiduria su karių ir ginklų trūkumu, bando sulaikyti besitęsiančius Rusijos puolimus.

Nors Rusijos laimėjimai mūšio lauke buvo nedideli, rusų kariai pamažu stumiasi į priekį, priversdami Ukrainos karius užleisti pozicijas. 

Abi pusės reguliariai vykdo oro atakas, dažniausiai naktį.

Ukrainos oro pajėgos ketvirtadienį paskelbė, kad praėjusią naktį 15 šalies sričių numušė 78 iš 105 Rusijos „Shahed“ tipo dronų.

Tuo metu Rusijos kariuomenė per naktį perėmė 113 ukrainiečių dronų, teigiama rusų Gynybos ministerijos pranešime.

Pasak rusų gynybos ministerijos, dronai buvo sunaikinti virš keturių prie Ukrainos sienos esančių Rusijos sričių – Belgorodo, Briansko, Kursko ir Voronežo.

Ukrainiečių portalas „The Kyiv Independent“ remdamasis šaltiniu Ukrainos saugumo tarnyboje SBU pranešė, kad Voronežo srityje SBU dronai atakavo Borisoglebsko karinį aerodromą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas