Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gudrus sumanymas: viena Europos valstybė ginklus Ukrainai tieks paslapčia

Bulgarija, kuri atsisako teikti tiesioginę karinę pagalbą Kyjivui ir dalyvauti ES vykdomame bendrame milijono šovinių pirkime, greičiausiai per tarpininkus perduos Ukrainai didelį kiekį šaudmenų. Tai interviu bTV pareiškė buvęs gynybos ministras Boiko Noevas.
Ukrainos karys Bachmute
Ukrainos karys Bachmute / „AFP“/„Scanpix“

Anksčiau šį mėnesį, Bulgarijos žiniasklaidos teigimu, laikinoji vyriausybė nusprendė perduoti senų šaudmenų, kurių vertė siekia apie apie 180 mln. eurų, valstybinei VMZ-Sopot karinei gamyklai.

Per ateinančius trejus metus valstybė gaus panašią sumą naujų šaudmenų, teigiama vyriausybės sprendime. Ši schema aiškinama būtinybe papildyti atsargas.

Kartu B.Noevas pabrėžia, kad tai yra „didžiausias Bulgarijos kariuomenės perginklavimas naujausioje istorijoje“. Jis įsitikinęs, kad šimtus tūkstančių šovinių VMZ per tarpininkus parduos Ukrainai.

„Sena bulgariška amunicija greičiausiai keliauja į Ukrainą. Tikriausiai ji bus parduodama per tarpininkus“, – sakė B.Noevas.

Pasak jo, šis amunicijos kiekis gali pakeisti karo eigą tam tikruose Ukrainos fronto rajonuose.

Praėjusią savaitę Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas pareiškė, kad Bulgarija nedalyvaus bendrame šaudmenų užsakyme Ukrainai.

Praėjusią savaitę Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas pareiškė, kad Bulgarija nedalyvaus bendrame šaudmenų užsakyme Ukrainai pagal Europos šalių projektą, pagal kurį numatyta įsigyti 1 mln. šovinių. B.Noevas pabrėžia, kad jo viešas pareiškimas prieštarauja vyriausybės pozicijai dėl pagalbos Ukrainai.

„Nesu tikras, ar šiuo atveju jis buvo tikslus. Jis nėra monarchas. Bulgarija yra parlamentinė respublika, o suverenas yra Nacionalinė asamblėja. Šiuo požiūriu Ministrų Taryba sako, kad parlamentas turėtų ir toliau imtis visų priemonių dėl tolesnės karinės ir karinės-techninės paramos Ukrainai“, – pridūrė jis.

Šaudmenų tiekimas Ukrainai per tarpininkus leis R.Radevui ir toliau viešai tvirtinti, kad Kyjivui jokia pagalba neteikiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas