Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Haityje ginkluoti asmenys įsiveržė į ligoninę ir nužudė pacientą

Ginkluoti asmenys įsiveržė į ligoninę Port o Prenso priemiestyje ir pagrobė pacientą, kurį vėliau lauke nušovė, ketvirtadienį pranešė nevyriausybinė organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).
Haičio policija
Haičio policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Haitis

Pasak NVO, incidentas įvyko sekmadienį Raoulio Pierre'o-Luis ligoninėje Karefūre, pietiniame Haičio sostinės priemiestyje.

„Gydytojų be sienų“ remiamoje reanimacijos palatoje šie pistoletais ginkluoti vyrai pagrobė pacientą ir šaltakraujiškai įvykdė jam egzekuciją lauke prie ligoninės“, – sakoma MSF pareiškime.

Jokių detalesnių duomenų apie ginkluotų asmenų ar paciento tapatybę nebuvo paskelbta. Haičio nacionalinė policija iš karto nesureagavo į AFP prašymą pateikti komentarų.

„Tai pirmas kartas, kai užfiksavome tokį incidentą, kai ginkluoti asmenys įsiveržė į vieną iš mūsų centrų, kad įvykdytų tokį aktą“, – naujienų agentūrai AFP sakė MSF komunikacijos vadovas Haityje Michelis Alexandre'a.

M.Alexandre'as paragino „gerbti“ organizacijos misijas ir darbuotojus. Jis pridūrė, kad jei įvyktų daugiau smurtinių incidentų, organizacija būtų priversta laikinai uždaryti įstaigą, kad „įvertintų situaciją“.

Neseniai buvo laikinai uždaryta kita MSF įstaiga Port o Prenso apylinkėse, kai netoliese buvo nušautas žmogus.

2021 metų birželį MSF ligoninė buvo apšaudyta Martisano rajone, taip pat esančiame pietiniame Port o Prenso pakraštyje. Tame rajone dažnai įvyksta susirėmimų tarp konkuruojančių gaujų.

Po dviejų mėnesių organizacija paskelbė, kad dėl nesaugumo 15 metų veikusi ligoninė uždaroma ir perkeliama į Port o Prenso centrą.

Haitį tebekrečia po 2016 metų rinkimų kilusi politinė krizė, kurią dar labiau paaštrino 2021 metų liepą įvykdytas prezidento Jovenelio Moise'o nužudymas.

Haičio gaujos dažnai veikia nebaudžiamai ir yra išplėtusios savo veiklą už sostinės lūšnynų ribų. Pastaraisiais metais smurto lygis šaliai smarkiai išaugo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento