Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Hamas“: Izraelio sausumos invazijos grėsmė mūsų negąsdina

„Hamas“ ginkluotojo sparno atstovas pirmadienį pareiškė, kad Izraelio sausumos invazijos į blokuojamą Gazos Ruožą grėsmė islamistų grupuotės negąsdina ir kad ji tam pasirengusi.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Per televiziją transliuotame pareiškime Abu Obeidehas sakė, kad Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados nuo spalio 7 dienos, kai buvo surengtas masinis išpuolis prieš Izraelį, nelaisvėje laiko 200 žmonių, o dar apie 50 žmonių kitose vietose laiko kitos, jo žodžiais, pasipriešinimo grupuotės.

Pasak Izraelio pareigūnų, per smurtą, prasidėjusį ankstyvą rytą „Hamas“ surengtu išpuoliu, Izraelyje žuvo daugiau kaip 1 400 žmonių.

Šalies kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris) anksčiau pirmadienį sakė, kad Izraeliui pavyko patvirtinti ir artimiesiems pranešti apie 199 Gazos Ruože nelaisvėje laikomus asmenis.

Pasak Abu Obeideho, „Hamas“ paleis kalinius užsieniečius, kai bus tinkamos sąlygos. Jo teigimu, per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože žuvo mažiausiai 22 iš Izraelio paimti įkaitai.

„Hamas“ pareigūnų tvirtinimu, nuo spalio 7 dienos per Izraelio smūgius palestiniečių anklave iš viso žuvo daugiau kaip 2 750 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas