Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 20 /15:56

„Hamas“: J.Bideno komentarai yra „žalia šviesa“ Izraeliui tęsti karą

„Hamas“ antradienį pasmerkė JAV prezidento Joe Bideno teiginius, kad jis traukiasi nuo Gazos Ruožo paliaubų susitarimo, ir pavadino jo pastabas „žalia šviesa“ Izraeliui tęsti karą.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Klaidinantys teiginiai (...) neatspindi tikrosios judėjimo pozicijos, jis siekia susitarimo dėl ugnies nutraukimo“, – sakoma „Hamas“ pareiškime.

J.Bideno pasisakymus grupuotė pavadino „žalia Amerikos šviesa sionistų ekstremistų vyriausybei daryti daugiau nusikaltimų prieš neapsaugotus civilius“.

JAV prezidentas anksčiau antradienį pareiškė, kad „Hamas“ islamistai atsitraukia nuo susitarimo su Izraeliu dėl paliaubų Gazos Ruože.

„Jie vis dar dalyvauja, bet nieko negali numatyti“, – sakė jis, ruošdamasis išvykti iš Čikagos po pagrindinio pranešimo Demokratų nacionaliniame suvažiavime.

„Izraelis sako, kad gali tai išspręsti (...), „Hamas“ dabar atsitraukia“, – teigė jis.

Tuo metu JAV diplomatijos vadovas Antony Blinkenas pirmadienį pareiškė, kad Izraelis priėmė JAV pasiūlymą dėl susitarimo dėl paliaubų Gazos Ruože, ir paragino islamistų grupuotę „Hamas“ padaryti tą patį.

A.Blinkenas antradienį atvyko į Egiptą dalyvauti derybose dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože.

Pirmadienį Jeruzalėje A.Blinkenas susitiko su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, o dabar jis vyks į Katarą, kuris kartu su Egiptu tarpininkauja derybose dėl paliaubų 10 mėnesių trunkančiame kare.

„Hamas“ teigė, kad J. Bideno pastabos rodo aiškų „Amerikos šališkumą“ Izraelio atžvilgiu ir Vašingtono bendrininkavimą „naikinimo kare prieš beginklius civilius Gazos Ruože“.

Grupuotė teigė esanti įsipareigojusi laikytis gegužės 31 dieną J.Bideno pateikto paliaubų plano, kurį, pasak jo, pasiūlė Izraelis.

Naujausius JAV atliktus to plano pakeitimus ji pavadino perversmu prieš ankstesnę jo versiją ir apkaltino Vašingtoną nuolaidžiaujant B. Netanyahu iškeltoms sąlygoms.

„Netanyahu visada trukdė susitarimui ir kėlė naujas sąlygas bei reikalavimus“, – sakė „Hamas“, ragindama „JAV administraciją pakeisti savo aklo šališkumo politiką sionistų karo nusikaltėlių atžvilgiu“.

Islamistai paragino tarpininkus prisiimti atsakomybę ir įpareigoti Izraelį priimti pirminį pasiūlymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas