Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 27 /20:22

„Hamas“ smerkia akivaizdų B. Netanyahu melą JT Generalinėje Asamblėjoje 

Islamistų kovotojų grupuotė „Hamas“ apkaltino Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) penktadienį Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje pasakytoje kalboje akivaizdžiai melavus.
Netanyahu kalbėjo Jungtinių Tautų GA. / Andrea Renault / ZUMAPRESS.com
Netanyahu kalbėjo Jungtinių Tautų GA. / Andrea Renault / ZUMAPRESS.com

B. Netanyahu „tęsė savo įžūlų melą ir eskalavo grasinimus regiono tautoms, kartu (...) išplėsdamas savo nusikaltimų ratą ir įtraukdamas mūsų žmones Libane“, – sakoma palestiniečių grupės pareiškime.

Libanui, Iranui, palestiniečiams ir kitiems šalims atstovaujantys delegatai išėjo iš salės, kai B. Netanyahu pradėjo savo kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje, kurioje sumažino viltį dėl Prancūzijos ir JAV pasiūlymo skelbti  21 dienos paliaubas Libano ir Izraelio pasienyje.

Artėjant Izraelio ir „Hamas“ karo metinėms, šią savaitę per Izraelio smūgius į „Hezbollah“ tvirtoves Libane žuvo šimtai žmonių.

„Hamas“ apkaltino B. Netanyahu „kartojant tą patį melą, kurį jis naudojo siekdamas pateisinti neginkluotų civilių Gazos Ruožo gyventojų naikinimo kampaniją“, ir melagingus teiginius apie spalio 7-osios grupuotės išpuolį, sukėlusį karą. 

B. Netanyahu „primygtinai reikalauja plėsti agresiją prieš regiono tautas ir tęsti savo žiaurius nusikaltimus, remiamas nusikalstamos JAV politikos, kuria šiems nusikaltimams suteikiama politinė ir karinė priedanga“, – sakoma pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas