Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 29 /19:15

„Hamas“ teigia, kad intensyviai kovoja su Izraelio pajėgomis Gazos Ruože

Gazos Ruožas, Palestiniečių teritorijos, spalio 29 d. (AFP-BNS). Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ sekmadienį pranešė, kad jos kovotojai Gazos Ruože intensyviai kovoja su Izraelio pajėgomis po to, kai žydų valstybės kariuomenė pradėjo sausumos puolimą šiame anklave.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Mūsų kovotojai šiuo metu dalyvauja sunkiose kovose kulkosvaidžiais ir prieštankiniais ginklais su įsiveržusiomis okupacinėmis (Izraelio) pajėgomis Gazos šiaurės vakaruose“, – sakoma Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados išplatintame pareiškime.

Ankstesniame brigados pareiškime teigiama, kad du Izraelio tankai užsidegė po to, kai į juos pataikė „Hamas“ kovotojai. Izraelio kariuomenė šio teiginio nepatvirtino.

Sekmadienį vakare Izraelio pajėgos toliau intensyviai apšaudė šiaurinę Gazos Ruožo dalį oro ir artilerijos ugnimi.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad jos kariai atpažino kelis teroristus, išeinančius iš tunelio šachtos netoli Erezo sienos perėjos, kai kuriuos iš jų nušovė, o kitus sužeidė.

Kiek anksčiau sekmadienį kariuomenė paskelbė, kad intensyvindama karą su „Hamas“ šiame anklave padidino Gazos Ruože kovojančių karių skaičių.

Penktadienio vakarą Izraelio šarvuotosios pajėgos ir pėstininkai anklave pradėjo operacijas, kurias gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) pavadino nauju etapu kare su „Hamas“ islamistais.

Izraelio pajėgos anksčiau yra surengusios keletą mažesnio masto antžeminių atakų Gazos Ruože, tačiau dabartinis įsiveržimas yra ilgiausias nuo pastarojo smurto protrūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas