Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Hezbollah“ teigia paleidusi raketas į dvi kareivines Izraelio šiaurėje

Libano grupuotė „Hezbollah“ pranešė, kad šeštadienį paleido raketas į dvi karines pozicijas Šiaurės Izraelyje, o šio kariuomenė pranešė vykdanti naujus smūgius prieš „Hezbollah“ taikinius.
„Hezbollah“ teigia paleidusi raketas į dvi kareivines Izraelio šiaurėje / RABIH DAHER / AFP
„Hezbollah“ teigia paleidusi raketas į dvi kareivines Izraelio šiaurėje / RABIH DAHER / AFP

Atskiruose pareiškimuose Irano remiama grupuotė nurodė, kad atsakydama į Izraelio atakas prieš „kaimus ir civilių namus pietuose“ paleido po „raketų „Katiuša“ salvę“ į dvi Izraelio kareivines.

Naujienų agentūros AFP korespondentai pranešė apie intensyvius Izraelio smūgius keliose Pietų Libano vietovėse.

Izraelio kariuomenė anksčiau šeštadienį pranešė smogianti „taikiniams, priklausantiems teroristinei organizacijai „Hezbollah“ Libane“.

Penktadienį Izraelis Beirute atakavo „Hezbollah“ elitinių „Radwan“ pajėgų vadų susitikimą, 16 jų žuvo.

Žuvusiųjų per šį Izraelio antskrydį prieš „Hezbollah“ karinius vadus viename iš Beiruto pastatų skaičius išaugo iki 31, šeštadienį pranešė libaniečių sveikatos apsaugos ministras. Tarp žuvusiųjų yra trys vaikai.

„Hezbollah“ patvirtino, kad vadas Ibrahimas Aqilas (Ibrahimas Akilas) žuvo per šį išpuolį. Vėliau Libano judėjimas paviešino ir antro žuvusio vado pavardę.

Izraelio kariuomenė buvo pranešusi, kad I. Aqilas ir kiti per penktadienio smūgį žuvę vadai planavo išpuolį Šiaurės Izraelyje, per kurį „ketino įsiskverbti į Izraelio bendruomenes ir žudyti nekaltus civilius gyventojus“.

„Hezbollah“ nurodė, kad taip pat nužudytas Ahmedas Mahmudas Wahbi (Ahmedas Mahmudas Vahbis), kuris vadovavo „Radwan“ pajėgų karinėms operacijoms remiant „Hamas“ nuo spalio 7 dienos, kai palestiniečių kovotojų grupuotė užpuolė Izraelį ir kilo karas Gazos Ruože, iki šių metų pradžios.

„Hezbollah“ ir Izraelio pajėgos nuo karo Gazos Ruože pradžios kone kasdien apsikeičia ugnimi pasienio teritorijose.

Šios savaitės pradžioje Izraelio saugumo kabinetas, svarstydamas platesnio masto karinę operaciją Libane, kuri gali sukelti visuotinį konfliktą, pareiškė, kad „Hezbollah“ išpuolių šalies šiaurėje sustabdymas, kad gyventojai galėtų grįžti į savo namus, dabar yra oficialus karo tikslas.

Nuogąstavimai, kad Izraelio šiauriniame pasienyje gali kilti didelis karas, sustiprėjo po to, kai Libane per dvi dienas sprogo tūkstančiai „Hezbollah“ kovotojų ryšio priemonių ir per tuos sprogimus žuvo bent 37 žmonės, o dar beveik 3 tūkst. buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas