Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 12 /19:24

Hillary Clinton kandidatūrą parėmė ilgai su ja kovojęs varžovas

Su respublikonų kandidatu Donaldu Trumpu dėl JAV prezidento posto kovosianti Hillary Clinton sulaukė postūmio iš ilgai su ja kovojusio demokrato Bernie Sanderso. Vermontui atstovaujantis senatorius pasirodė greta buvusios JAV valstybės sekretorės per kampanijos renginį Naujojo Hampšyro valstijoje, skelbia BBC.
Hillary Clinton ir Bernie Sanders Naujajame Hampšyre
Hillary Clinton ir Bernie Sanders Naujajame Hampšyre / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo birželio pradžios, kai H.Clinton užsitikrino reikalingą delegatų skaičių, jos komanda derėjosi su B.Sandersu dėl galimybės pastarajam viešai paremti buvusios pirmosios Amerikos ponios kandidatūrą.

B.Sanderso parama H.Clinton itin svarbi, nes šis kairuoliškų pažiūrų politikas įveikė ją per pirminius rinkimus keliose valstijose, kurių pasirinkimas bus labai reikšmingas per nacionalinius rinkimus lapkritį.

„Sekretorė Clinton iškovojo pergalę demokratų kandidatų rinkimo procese ir aš ją už tai sveikinu“, – sakė B.Sandersas džiūgaujančiai Naujajame Hampšyre miniai per mitingą, kuriame dalyvavo kartu su H.Clinton.

„Ji bus demokratų kandidatė rinkimuose į prezidentus, ir aš ketinu daryti viską ką galiu, kad užtikrinčiau, jog ji būtų kita Jungtinių Valstijų prezidentė“, – kalbėjo jis.

„Ji turi tapti kita mūsų prezidente“, – pabrėžė B.Sandersas, paminėdamas virtinę priežasčių, dėl kurių buvusi valstybės sekretorė būtų geresnis pasirinkimas nei jos varžovas respublikonas D.Trumpas.

Jis kalbėjo apie H.Clinton kovą už gėjų teises, sveikatos apsaugos gerinimą ir minimalaus atlyginimo didinimą.

„Jeigu kas nors iš čia esančių mano, kad šie rinkimai nėra svarbūs, pagalvokite apie Aukščiausiojo Teismo teisėjus, kuriuos paskirs Donaldas Trumpas, ir kokią reikšmę tai turėtų pilietinėms laisvėms, lygioms teisėms ir mūsų šalies ateičiai“, – kalbėjo B.Sandersas.

Tiesa, daugelis B.Sanderso rėmėjų sociologams tvirtina ir taip jau apsisprendę balsuoti už H.Clinton – esą svarbiausia neleisti nugalėti skandalingajam D.Trumpui.

Bet viešą paramą H.Clinton senatorius greičiausiai pažadėjo tik užsitikrinęs permainas keliose jam svarbiose srityse. B.Sandersas per savąją kampaniją nuolat kalbėjo apie minimalaus atlyginimo pakėlimą, aukštojo mokslo atpiginimą ir sveikatos apsaugos prieinamumą.

D.Trumpas antradienį tinkle „Twitter“ piktai sureagavo į bendrą H.Clinton ir B.Sanderso pasirodymą: „Jis visiškai parsidavė nedorajai Hillary Clinton. Gerbėjai pikti!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas