Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongas, reaguodamas į koronaviruso protrūkį, uždarys sieną su Kinija

Honkongo lyderė Carrie Lam pirmadienį paskelbė, kad pusiau autonominis Kinijos miestas nuo vidurnakčio uždarys beveik visus kontrolės punktus sausumos ir jūros pasienyje su likusia šalies dalimi, siekdamas sustabdyti naujojo koronaviruso plitimą iš Kinijos centrinės dalies.
Honkongas
Honkongas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip per trumpą spaudos konferenciją sakė C.Lam, liks atidaryti tik du punktai – prie Šendženo įlankos ir ties tiltu, vedančiu į Makao į Džuhajų.

Honkongo lyderė paneigė, kad vyriausybė žengė tokį žingsnį susidūrusi su spaudimu, medicinos įstaigų darbuotojams pagrasinus surengti penkių dienų streiką ir pareikalavus uždaryti visą sieną su Kinijos žemynine dalimi.

C.Lam teigimu, naujausios priemonės neturi nieko bendra su streiku ir tiesiog yra skirtos viruso plitimui sustabdyti. Ji taip pat paragino honkongiečius „būti vieningus“ kovojant su protrūkiu, pareikalavusiu jau per 360 gyvybių. Visos, išskyrus vieną, aukos mirė Kinijoje.

Kruiziniai laivai atsisako įleisti

Pasaulio kruizinės linijos į savo laivus neįsileis keleivių ir įgulos narių, kurie pastaruoju metu lankėsi Kinijoje, pirmadienį pranešė Tarptautinė kruizinių linijų asociacija (CLIA), augant susirūpinimui dėl naujo mirtino koronaviruso.

„CLIA narės sustabdė įgulų judėjimą iš žemyninės Kinijos ir neleis įlaipinti [į laivus] jokio asmens – svečio ar įgulos nario – kuris atvyko iš žemyninės Kinijos ar joje lankėsi per pastarąsias 14 dienų“, – sakoma organizacijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas