Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 12 /07:49

Honkongas rengiasi pristatyti įstatymą dėl naujų nusikaltimų nacionaliniam saugumui

Honkongo vyriausybė pateiks įstatymą, nustatantį naujus nusikaltimus nacionaliniam saugumui, trečiadienį pareiškė miesto lyderė, pirmininkavusi pirmajai naujosios, „tik patriotų“ sudėties, įstatymų leidžiamosios institucijos sesijai.
Carrie Lam
Carrie Lam / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tas teisės aktas papildys jau ir taip platų nacionalinio saugumo įstatymą, kurį Honkongui primetė Pekinas, pagal savo autoritarinį modelį transformavęs tarptautinį finansų centrą ir įgalinęs valdžios institucijas plačiai susidorojimo su kitaminčiais kampanijai.

Dabartinis nacionalinio saugumo įstatymas numato baudžiamąją atsakomybę už miglotai apibrėžtus keturių rūšių nusikaltimus: raginimus atsiskirti, ardomąją veiklą, terorizmą ir susimokymą su užsienio jėgomis.

Tačiau trečiadienį Honkongo lyderė Carrie Lam sakė, kad jos vyriausybė planuoja pateikti daugiau nei 40 pasiūlymų, įskaitant „vietos teisės aktus pagrindinio įstatymo 23 straipsniui“, paminėdama Honkongo mažosios konstitucijos skyrių, kuriame raginama priimti naujus įstatymus nacionaliniam saugumui apsaugoti.

Ji nedetalizavo, kokie galėtų būti tie įstatymai.

Visgi 23-iajame straipsnyje kalbama apie tokius nusikaltimus kaip išdavystė, kurstymas maištauti, ardomoji veikla ir valstybės paslapčių vagystė.

Jis taip pat apima draudimą vykdyti politinę veiklą Honkonge užsienio politinėms organizacijoms arba vietinėms politinėms organizacijoms, užmezgančioms ryšius su užsienio politinėmis organizacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas