Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Honkonge minint judėjimo už demokratiją metines policija susirėmė su demonstrantais

Honkonge policija šeštadienio vakare panaudojo vandens patranką prieš grupę protestuotojų, svaidžiusių Molotovo kokteilius netoli parko, kur į taikų mitingą buvo susirinkę dešimtys tūkstančių žmonių, minėjusių vadinamojo Skėčių judėjimo protestų pradžios penktąsias metines.
Protestas Honkonge
Protestas Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš sunkvežimyje įrengtos vandens patrankos buvo švirkščiamos čiurkšlės į dešimtis kaukėtų demonstrantų, kurie padegamosiomis bombomis ir kitais daiktais apmėtė Centrinės vyriausybės biurus – pastatų kompleksą, kuris buvo dažnai pultas per šią vasarą rengtus didžiulius ir kartais smurtinius protestus.

Šeštadienį Hononge minimos penktosios nesėkme pasibaigusių 2014-ųjų prodemokratinių protestų pradžios metinės.

Kaip pranešė laikraštis „South China Morning Post“, policija taip pat panaudojo ašarines dujas, vaikydama tūkstančius į gatves išėjusių aktyvistų.

Pasak pareigūnų, tokių veiksmų buvo imtasi protestuotojams pradėjus blokuoti gatves ir svaidyti į policininkus akmenis bei Molotovo kokteilius.

Šiemet protestai Honkonge tęsiasi jau 17-tą savaitę. Neramumus išprovokavo miesto vyriausybės mėginimai priimti nepopuliarų įstatymą, kuris leistų išduoti įtariamosios žemyninei Kinijai.

Vėliau vyriausybė šios iniciatyvos atsisakė, tačiau masinės demonstracijos tęsiasi. Dabar jų dalyviai reikalauja ištirti policijos griežtą atsaką ir imtis demokratinių reformų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas