Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

HRW: Tuniso ir Libijos pasienyje įstrigę migrantai perkelti

Nevyriausybinė organizacija pranešė, kad pirmadienį buvo perkelta šimtai migrantų, kurie bėgdami nuo smurto Tuniso ir Libijos pasienyje buvo įstrigę atšiauriomis sąlygomis, tačiau vis dar baiminamasi dėl dešimčių kitų migrantų, priverstų vykti į Alžyrą.
Migrantai
Migrantai / 123RF.com nuotr.

Praėjusią savaitę Tuniso uostamiestyje Sfakse rasinė įtampa peraugo į smurtą prieš migrantus iš Užsachario Afrikos šalių.

Po šių įvykių šimtai žmonių pabėgo arba buvo išstumti į nedraugiškas pietines dykumų pasienio vietoves.

„Visi 500–700 migrantų, buvę prie Libijos sienos, buvo perkelti kitur“, – naujienų agentūrai AFP sakė žmogaus teisių organizacijos „Human Rights Watch“ (HRW) atstovė Tunise Salsabil Chellali.

„Tačiau daug kitų žmonių, išvarytų prie Alžyro sienos, rizikuoja gyvybe, jei nebus nedelsiant išgelbėti“, – pridūrė ji. HRW duomenimis, jų yra 150–200.

Žiniasklaidos pranešimai ir teisių gynimo grupės anksčiau pirmadienį teigė, kad migrantai iš sukarintos buferinės zonos tarp Tuniso ir Libijos, esančios netoli Adždyro, buvo nugabenti į Tuniso miestus, įskaitant Medeniną, Tataviną ir Gabesą.

Dar keliolika žmonių buvo apgyvendinti Ben Gerdane, esančiame Tunise, kur naujienų agentūros AFP korespondentas matė kai kuriuos iš jų mokyklos pastate.

Tunise padaugėjo rasistinių išpuolių po to, kai vasarį prezidentas Kaisas Saiedas apkaltino dokumentų neturinčius migrantus, kad jie kelia smurtą, ir įtarė nusikalstamą sąmokslą, kuriuo siekiama pakeisti šalies demografinę sudėtį.

Susidorojimas su migrantais Sfakse, iš kurio daugelis tikisi pasiekti Europą, prasidėjo po 41 metų tunisiečio, kuris liepos 3 dieną buvo mirtinai subadytas peiliu per vietos gyventojų ir migrantų susirėmimą, laidotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas