Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Argentiną plūsta nėščios rusės: apsimeta turistėmis, nes nenori gimdyti Rusijoje

Pastaraisiais mėnesiais į Argentiną atvyko daugiau kaip 5 000 nėščių rusų moterų, iš jų 33 – vienu skrydžiu ketvirtadienį. Nacionalinės migracijos agentūros duomenimis, visos naujausios atvykėlės buvo paskutinėmis nėštumo savaitėmis, rašo BBC.
Nėščia moteris
Nėščia moteris / 123RF.com nuotr.

Manoma, kad moterys nori, jog jų kūdikiai gimtų Argentinoje ir gautų Argentinos pilietybę. Vietos žiniasklaida mano, kad tai lėmė karas Ukrainoje.

Kaip rašo BBC, iš 33 moterų, kurios į Argentinos sostinę atvyko vienu reisu ketvirtadienį, trys buvo sulaikytos dėl „problemų su jų dokumentais“, o dar trys prisijungė prie trijų moterų, kurios atvyko ankstesnę dieną, „La Nacion“ sakė migracijos agentūros vadovė Florencia Carignano.

Pasak jos, rusės iš pradžių teigė, kad Argentinoje lankėsi kaip turistės, tačiau buvo nustatyta, kad jos atvyko čia ne turizmo tikslais. Jos pačios tai vėliau pripažino.

F.Carignano sakė, kad rusės norėjo, jog jų vaikai turėtų Argentinos pilietybę, nes ji suteikia daugiau laisvės nei Rusijos pasas.

„Problema ta, kad jos atvyksta į Argentiną, įregistruoja savo vaikus kaip argentiniečius ir išvyksta. Mūsų pasas yra labai saugus visame pasaulyje. Jis leidžia [paso turėtojams] be vizų įvažiuoti į 171 šalį“, – sakė F.Carignano.

Argentiniečio vaiko turėjimas taip pat pagreitina tėvų pilietybės suteikimo procesą. Šiuo metu rusai be vizų gali keliauti tik į 87 šalis.

Ketvirtadienį sulaikytų trijų moterų advokatas sakė, kad jos yra „neteisingai įkalintos“, nes sulaikytos įtariant, kad yra „netikros turistės“.

Vėliau šios moterys buvo paleistos.

Laikraštis „La Nacion“ Rusijos piliečių atvykimą į Argentiną aiškino karu Ukrainoje ir teigė, kad „be to, kad jos bėga nuo karo ir savo šalies sveikatos priežiūros paslaugų, jas (ruses) traukia bevizis įvažiavimas į Argentiną, taip pat aukštos kokybės medicina ir ligoninių pasirinkimas“.

Rusijos piliečių „gimdymo turizmas“ į Argentiną yra pelninga ir nusistovėjusi praktika.

BBC analizavo rusų kalba sukurtą interneto svetainę, kurioje siūlomi įvairūs paketai būsimoms motinoms, norinčioms gimdyti Argentinoje. Svetainėje reklamuojamos tokios paslaugos kaip individualūs gimdymo planai, atvežimas iš oro uosto, ispanų kalbos pamokos ir nuolaidos „geriausiose Argentinos sostinės ligoninėse“.

Paketų kainos svyruoja nuo „ekonominės klasės“, kurios kaina prasideda nuo 5 000 JAV dolerių, iki „pirmos klasės“, kurios kaina prasideda nuo 15 000 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas