Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ES finansų ministro postą – buvęs Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis?

Europos Komisijos vicepirmininkas ir buvęs Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis yra realus kandidatas užimti naujas Europos Sąjungos finansų ministro pareigas, ketvirtadienį pareiškė Europos Komisijos atstovybės Latvijoje vadovė Ina Šteinbuka.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jos teigimu, pasiūlymas sukurti ES finansų ministro pareigybę yra pagirtinas, o V.Dombrovskis yra realus kandidatas ją užimti, nes jis turi reikalingos šiam darbui patirties.

I.Šteinbuka pažymėjo, jog norėtų, kad V.Dombrovskis būtų paskirtas į šį postą, ir tokia galimybė yra visiškai reali, tačiau pridūrė, jog kol kas dar anksti apie tai konkrečiai kalbėti.

Trečiadienį metinį pranešimą apie padėtį Bendrijoje skaitęs Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris pasiūlė steigti ES finansų ministro pareigybę. Tai būtų didelis žingsnis gilesnės euro zonos integracijos link.

„Mums reikia Europos ekonomikos ir finansų ministro, – Strasbūre kreipdamasis į Europos Parlamento narius sakė Komisijos vadovas. – Aš neraginu steigti naujos pareigybės tik dėl jos pačios. Raginu siekti didesnio efektyvumo.“

„Twitter“ nuotr./J.C.Junckeris Europos Parlamente
„Twitter“ nuotr./J.C.Junckeris Europos Parlamente

Jo teigimu, naujoji pareigybė sujungtų ES komisaro ir Eurogrupės pirmininko vaidmenis. Pastarąsias pareigas šiuo metu eina Nyderlandų finansų ministras Jeroenas Dijsselbloemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas